BMW Group are la vanzare in Romania doua modele hibrid, X6 ActiveHybrid si Seria 7 ActiveHybrid, la un pret de pornire de peste 100.000 euro cu TVA.
BMW X6 ActiveHybrid costa pe piata romaneasca 103.530 euro cu TVA.

Sistemul de transmisie BMW X6 ActiveHybrid consta dintr-un motor V8 pe benzina, ce dezvolta 407 CP, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si doua motoare electrice sincronizate, ce furnizeaza 91 CP, respectiv 86 CP. Valoarea maxima a puterii ansamblului este de 485 CP.

X6 ActiveHybrid accelereaza pana la 100 km/h in 5,6 secunde. Viteza maxima a modelului BMW X6 ActiveHybrid este limitata electronic la 236 km/h (250 km/h cu pachetul optional Sport). Consumul mediu este de 9,9 litri/100 km, iar nivelul emisiilor CO2 de 231 grame per kilometru.

Primul model BMW complet hibrid (full hybrid) poate rula exclusiv cu propulsie electrica si fara emisii CO2 pana la o viteza de 60 km/h, iar motorul cu combustie este activat automat atunci cand este necesar.

Folosind cele doua motoare electrice, trei angrenaje planetare si patru ambreiaje multidisc, puterea de transmisie este distribuita printr-o cutie de viteze automata cu sapte trepte, operata printr-un selector electronic de viteze, respectiv, prin clapetele de pe volan.

Motoarelor electrice sunt alimentate de un acumulator NiMH de inalta performanta, aflat sub podeaua compartimentului de bagaje. Compartimentul pentru bagaje are aceeasi capacitate ca si in cazul modelului BMW X6 cu motor cu combustie.

Transmisia activa se bazeaza pe sistemul ECVT (transmisie electrica variabila continuu) care opereaza in doua moduri. Unul este pentru pornire si pentru rulare la viteza redusa, cel de-al doilea este pentru condus la viteze mari.

La pornire, numai unul din cele doua motoare electrice este activat. Apoi, in momentul in care conducatorul auto are nevoie de mai multa putere, cel de-al doilea motor electric activeaza automat motorul cu combustie si, ulterior, serveste drept generator oferind o sursa permanenta de energie electrica.

BMW Seria 7 ActiveHybrid costa in Romania de la 104.720 euro cu TVA
, fiind primul automobil care combina un propulsor V8 pe benzina, transmisia automata cu opt trepte si un motor electric.

Modelul 7 L ActiveHybrid are un pret de 113.050 euro cu TVA.

Simbioza creata intre un motor de opt cilindrii cu tehnologie BMW TwinPower Turbo si High Precision Injection cu un motor electric in trei faze ofera noului BMW Seria 7 ActiveHybrid o putere maxima de 465 CP si un cuplu maxim de 700 Nm.

BMW Seria 7 ActiveHybrid accelereaza la 100 km/h in 4,9 secunde, in timp ce consumul de combustibil in ciclu mixt conform standardelor de test UE este de 9,4 litrii/ 100 km si 219 g CO2/ km.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri