Grupul auto japonez Toyota a anuntat ca vanzarile mondiale au avansat in martie cu 26,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in pofida crizei de imagine provocate de rechemarile in service, relateaza Les Figaro.
In martie, Toyota a vandut 876.126 autoturisme la nivel mondial, fata de 693.759 unitati in aceeasi perioada din 2009, a declarat Paul Nolasco, purtator de cuvant al grupului, conform NewsIn.

In Japonia, vanzarile au crescut cu 37,2%, la 293.653 unitati.

In martie, productia mondiala a grupului a crescut cu 82,2%, la 860.534 autoturisme.

Toyota a rechemat in service aproape zece milioane de autoturisme in ultimele luni, dintre care peste sase milioane in Statele Unite, din cauza unor probleme tehnice.

Cresterile au fost sustinute, insa, mai ales de efectul de baza pozitiv, in conditiile in care cifrele sunt comparate cu vanzarile din martie 2009, cand piata auto se afla la un nivel critic din cauza crizei economice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri