Managementul Opel/Vauxhall si reprezentantii angajatilor au ajuns la o tentativa de acord european in sprijinul planului pentru viitor al companiei, anuntand un model mai mic decat Corsa.
Acordul, indreptat spre construirea unui viitor sustenabil pentru Adam Opel GmbH, se bazeaza pe angajamente de investitii si de productie detaliate pentru realizarea unui portofoliu de produse atractive, ca si pentru consolidarea Centrului International de Dezvoltare Tehnologica din Rüsselsheim, in cadrul retelei globale de dezvoltare a produselor GM.

“Negocierile nu au fost usoare. Compania a fost afectata de criza globala si trebuie sa se restructureze pentru a se adapta unei industrii reduse”, a declarat Nick Reilly, Opel CEO.

Partea centrala a acordului consta in dezvoltarea si introducerea de noi produse, precum noul model mic, amplasat sub Corsa. Acest plan de productie vine dupa anuntul facut de Opel la inceputul lunii februarie, atunci cand compania a anuntat ca va investi 11 miliarde de euro in produse noi, sisteme alternative de propulsie si alte masuri care vizeaza cresterea.

A fost de asemenea agreat un acord cu privire la reducerea costurilor cu munca de 265 milioane de euro anual in Europa, dintre care 176,8 milioane in Germania. In cazul in care unele dintre produsele noi planificate nu se vor putea realiza, reducerile de costuri vor fi returnate catre angajati.

Ambele parti au agreat ca Adam Opel GmbH va fi transformat intr-un AG si ca reducerile de personal sunt necesare.

Masurile vor fi implementate in functie de fiecare locatie si vor fi analizate cu reprezentantii angajatilor. Dupa ce restructurarea este incheiata, compania va putea evita concedieri fortate pe perioada acordului.

Intregul concept de finantare nu include doar contributia angajatilor – celelalte elemente cuprind finantarea de catre compania mama General Motors si imprumuturi pentru care compania a solicitat garantii guvernamentale. Implementarea initiativelor de reducere a costurilor vor fi distribuite pe cat de echitabil posibil intre toate locatiile din Europa.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri