Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, estimeaza anul acesta comercializarea a 300 – 350 de modele 4x4, a declarat Oana Dumitrache, senior brand managerul companiei.
“Cumulat, vanzarile modelelor 4x4 Toyota, Urban Cruiser, Land Cruiser, RAV4, ma astept sa fie anul acesta de 300 – 350 de unitati in functie de evolutia pietei. In 2009, au fost comercializate 215 RAV4 si 95 Land Cruiser. Vanzarile modelelor 4x4 Toyota reprezinta 15% din volumul masinilor comercializate de marca in Romania. Cu ani in urma reprezentau jumatate din volumul vanzarilor, in prezent insa modelele din segmentele B si C, Yaris, Auris si Corolla au reusit sa aiba o pondere mult mai ridicata”, a precizat reprezentantul companiei.

Toyota a lansat in iunie pe piata romaneasca modelul cu facelift RAV4 pentru care estimeaza livrari de circa 100 de unitati in 2010.

In 2009, Toyota a comercializat in Romania 215 unitati RAV4, iar in 2008 a livrat 1.022 de unitati.

RAV4 ar putea detine anul acesta o cota de 3,5% in clasa comparativa.

“Ne asteptam la o cota de piata de 3,5% pentru Toyota RAV4 in clasa comparativa, ramane insa de vazut cum se va dezvolta piata auto, o piata extrem de dinamica”, a adaugat reprezentantul Toyota.

Clientii Toyota 4x4 prefera motoarele diesel, aceasta fiind o tendinta ascendenta in piata de SUV.

Toyota Romania, importatorul marcii japoneze pe plan local, are in prezent 18 parteneri autorizati si 23 de showroom-uri dintre care 2 in Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri