Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la Calafat, ca, incepand din vara anului 2011, soferii vor trebui sa plateasca o taxa pentru a putea circula pe autostrazile din Romania, precizand ca taxele vor fi "modice", de 3 - 4 euro pentru 100 km, transmite NewsIn.
Berceanu a precizat ca masura vine ca o solicitare din partea Comisiei Europene, care vrea sa se asigure ca, dupa ce au fost construite cu fonduri europene, autostrazile din Romania vor fi si intretinute ca alte artere din Uniunea Europeana.

"Noi va trebui sa furnizam o strategie la Comisia Europeana privind taxarea pe autostrazi si nu atat taxarea, ci, daca vreti, sumele de unde vor proveni bani pentru intretinerea autostrazilor. Deci, ideea este ca contribuabilii europeni dau niste bani sa ne faca niste autostrazi in Romania, dar doresc sa fie siguri ca, in momentul in care autostrazile sunt gata, ele vor fi intretinute ca in Uniunea Europenaa", a declarat Berceanu.

Minsitrul Transporturilor a afirmat ca taxele vor fi unele modice, de 3-4 euro pentru o suta de kilometri.

"Sigur vor fi niste taxe, prin acestea urmand sa se stranga bani pentru intretinere, dar nu sa se acopere sume pentru realizarea autostrazilor, pentru ca ele a ele se fac de la bugetul statului si de la Comisia Europeana. Ca sa va dau asa un nivel, probabil la o suta de kilometri taxa va fi una de trei - patru euro. Noi acum facem niste calcule, un studiu pe care o sa-l trimitem la Comisia Europeana", a precizat Berceanu.

Taxa va fi instituita pe Autostrada Bucuresti - Pitesti, pe A2 si pe toate cele care vor fi realizate pe culoarul 4 Paneuropean. Culoarul 4 Paneuropean se intinde de la Nadlac - Arad - Timisoara - Sibiu - Pitesti - Bucuresti - Constanta si se incheie cu centura Constanta.

La vizita pe santierul de la Calafat - Vidin a participat si seful Directiei pentru Romania a DG Regio din cadrul Comisiei Europene, Eduardo Baretto, care a salutat angajamentul pe care si-l ia statul roman cu privitre la instituirea acestor taxe pe autrostrazi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri