PSA Peugeot Citroen si Renault vor plati vineri statului francez cate un miliard de euro, reprezentand o treime din imprumuturile guvernamentale in valoare totala de sase miliarde euro primite de cei doi constructori de automobile in luna aprilie a anului trecut, transmite Reuters, potrivit Mediafax.
Franta a acordat celor doua companii imprumuturi de cate trei miliarde euro pentru a se asigura ca grupurile vor depasi criza financiara si economica.

PSA Peugeot Citroen si Renault se numara printre cei mai mari angajatori din Franta, asigurand impreuna cateva sute de mii de locuri de munca.

Restituirea ajtuoarelor de stat era programata pentru anul viitor.

"Rambursarea banilor va fi efectuata din rezervele existente de lichiditate si va permite grupului sa-si reduca datoria bruta si sa realizeze economii importante cu dobanzile", se arata intr-un comunicat al PSA Peugeot Citroen.

Renault a anuntat separat, intr-un comunicat propriu, ca restituirea banilor va facilita reducerea datoriilor si a cheltuielilor cu dobanzile.

Ambele companii au aratat in luna iunie ca vor restitui inainte de termen o parte din imprumuturi.

Actiunile Renault au crescut cu 0,3% in debutul sedintei de vineri la Paris, iar titlurile PSA Peugeot Citroen s-au apreciat cu 0,4%.
Renault este actionarul majoritar al constructorului auto roman Dacia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri