Constructorul auto francez a facut publice mai multe detalii, inclusiv fotografii, despre noua gama 508, care va inlocui modelele 407 si 607, potrivit autocar.co.uk
Cele doua tipuri de caroserii disponibile pentru modelul 508, berlina (cu o lungime de 4,79 m) si SW (4,81 m) vor fi prezentate publicului in cadrul Salonului Auto de la Paris, iar comercializarea acestora este programata pentru anul 2011.

Peugeot 508 va avea un ampatament marit cu 10 cm comparativ cu 407, creand mai mult spatiu pentru locurile din spate.

Din vara 2011, va fi disponibila motorizarea diesel de 1,6 litri 112 CP impreuna cu o cutie manuala cu 6 trepte si sistemul stop-start. Emisiile de CO2 vor fi de 109g/km.

Varful de gama GT vine cu un motor de 2,2 litri diesel 204 CP cuplat la o transmisie automata cu 6 trepte.

Modelul 508 va integra, la cateva luni dupa lansare, si tehnologia HYbrid4 ce dezvolta 147 kW (200CP), dispune de tractiune integrala si asigura emisii de doar 99 g/km CO2.

Construit pe platforma 3 a Grupului PSA, modelul 508 va fi produs in uzinele Rennes-La-Janais, din Franta, pentru piata europeana.

Incepand cu anul 2011, modelul 508 in varianta berlina va fi produs si in uzinele Wuhan din China, ceea ce reflecta ambitiile marcii Peugeot de a cuceri cea mai mare piata auto din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri