Chevrolet prezinta la Paris cateva modele noi pe care le va lansa pe parcusul anului viitor, incepand din februarie cu modelul Orlando, insa nu se stie daca toate vor ajunge in Romania.
“In februarie 2011, Chevrolet va prezenta modelul Orlando, iar in martie-aprilie SUV-ul Captiva facelift”, a declarat Catalin Manta, sales & marketing manager Chevrolet Romania.

Orlando, noul MPV compact de la Chevrolet, are la baza sedanul Cruze. Va fi disponibil un motor pe benzina de 1,8 litri cu o putere de 141 cp si doua unitati diesel, cea mai noua versiune a motorului Chevrolet de 2.0 litri dezvolta puteri de 131 cp sau 163 cp.

Noul Captiva restilizat vine cu patru motorizari si transmisii manuale sau automate cu sase trepte de viteza. Motorizarile pe benzina sunt 2,4 litri 171 CP si 3,0 litri 258 CP, iar variantele diesel sunt 2,2 litri cu 163 CP si 184 CP.

Managerul Chevrolet Romania a mai spus ca la jumatatea anului viitor vor fi disponibile si modelele Aveo si Cruze hatchback, iar alte noutati ale marcii ar fi Corvette, Camaro si Volt, insa nu se stie daca vor fi aduse si la noi.







“Noul Aveo sedan si cel in 5 usi vor aparea in iunie, odata cu hatchback-ul Chevrolet Cruze. Alte doua modele, care nu se stie daca vor fi comercializate in Romania, din cauza motoarelor cu cilindree mare sunt Corvette si Camaro. Vom aduce Chevrolet Volt doar daca vor exista stimulente din partea statului roman”, a mai spus Manta.

Noul Aveo este mai lung si mai lat decat modelul actual. Gama motoarelor pe benzina este alcatuita din doua versiuni de 1,2 litri (de 70 CP si de 86 CP), o unitate de 1,4 litri (100 CP) si una de 1,6 litri (115 CP). Pentru prima data, Aveo va fi disponibil cu doua versiuni ale unui motor diesel de 1,3 litri (de 75 CP si 95 CP ) care beneficiaza si de tehnologia Start/Stop.

Prima transmisie automata cu 6 trepte de viteza marca Chevrolet disponibila pentru un autovehicul de mici dimensiuni va fi oferita pe majoritatea pietelor ca dotare optionala pentru Aveo 1.4 si 1.6. Transmisiile manuale au 5 sau 6 trepte de viteza, in functie de motorul ales.

Caroseria modelului Chevrolet Cruze hatchback este construita cu ajutorul noului sistem de sasiu integral (BFI). Capacitatea de incarcare este de aproape 400 de litri.

Chevrolet Volt, primul autovehicul electric cu autonomie extinsa, nu va ajunge in Romania daca statul nu va acorda stimulente. Departamentul de Energie (DOE) al S.U.A. isi propune sa monteze aproximativ 15.000 de unitati de alimentare de 240 V in locuintele din S.U.A. Chevrolet Volt are o autonomie totala de peste 500 de kilometri si functioneaza in permanenta cu energie electrica.

Chevrolet Corvette si Camaro sunt alte doua modele ce vor fi lansate anul viitor in variante imbunatatite. Camaro va fi echipat fie cu un V6 de 3.6 litri 312 CP, fie cu un motor V8 de 6.2 litri 426 CP, de aceea este posibil sa nu ajunga in Romania, unde taxa de prima inmatriculare este destul de mare pentru astfel de motorizari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri