Chevrolet Cruze este un sedan fabricat in Coreea de Sud pentru piata europeana, cu un design reusit, insa greu de zis daca este american, european sau asiatic.
Privit din fata Cruze este tipic american, partea frontala pare masiva prin grila agresiva care da senzatia de putere, insa vazut din spate seamana mult cu un sedan asiatic. Prin design-ul interior si stilul de mers Cruze este mai mult european, un pic german.

Modelul de test a fost Cruze LT cu motorul de 2 litri diesel 150 CP si transmisie manuala in 5 trepte, care are un pret de 17.900 euro cu TVA.

Gama de motorizari a modelului Cruze cuprinde si doua propulsoare pe benzina de 1,6 litri 113 CP si 1,8 litri 141 CP.

Motorul de 2 litri diesel 150 CP are destula putere pentru sedanul de 1.400 de kg, Cruze este destul de agil in depasiri. Cu transmisia manuala in 5 trepte, Cruze ajunge la 100 km/h in 8,7 secunde. Viteza maxima este de 210 km/h.

Consumul in extraurban a fost de 6,5 litri la 100 km, iar in oras putin sub 9 litri.

Am condus Cruze pe serpentinele dintre Predeal si Brasov, precum si pe cele dintre Rasnov si Predeal, masina s-a comportat neasteptat de bine, a fost foarte stabila. Avand in vedere pretul mic si faptul ca masina vine din Asia, m-am gandit initial ca stabilitatea ar putea fi o problema.

Suspensia absoarbe foarte bine denivelarile, iar sistemul de franare nu te dezamageste, fiind inca un plus pentru Cruze. Nu mi-au placut oglinzile laterale, sunt cam mari.

Insonorizarea este buna, motorul diesel se aude un pic la semafor, dar este la un nivel rezonabil.

Modelul de test cu echiparea de varf LT are ca dotari ABS+EBD, 6 airbag-uri: airbaguri sofer, pasager, laterale si cortina, scaun sofer si pasager reglabil manual pe 4 directii, ESC+TCS, geamuri electrice fata si spate, volan reglabil, senzor de parcare spate, aer conditionat automat, aprinderea/stingerea automata a farurilor, senzor de ploaie, cruise control, radio CD cu MP3 si magazie de CD-uri, 6 boxe.

Portbagajul lui Cruze are 450 de litri, fiind de ajuns pentru o familie care pleaca in vacanta.

Chevrolet Cruze pare un rival puternic in segmentul C, avand in vedere comportamentul bun pe sosea si pretul destul de atragator.

Dupa volumul vanzarilor, pe pietele europene Cruze este pe primul loc in segmentul sedanurilor compacte in Danemarca, Germania, Elvetia, Italia, Spania, Portugalia si Marea Britanie.

In Romania, Cruze este in top 10 cele mai vandute autoturisme din segmentul C cu peste 800 de unitati in primele 9 luni ale anului, reprezentand o cota de aproape 4%. In septembrie, Cruze a avut o cota de piata de 5,7%.

Modelul Cruze este fabricat in Gunsan, Coreea de Sud, pentru pietele europene si in Ohio pentru America, iar in St. Petersburg pentru Rusia.

Cruze va avea de la jumatatea anului viitor si o versiune hatchback cu 5 usi.

Mai multe informatii despre model sunt disponibile aici

Date tehnice: Chevrolet Cruze
Capacitate cilindrica (cmc) 1.991
Putere maxima (CP/rpm) 150/4.000
Cuplu maxim (Nm/rpm) 320/2.000
Cutie de viteze MT5
Acceleratie 0-100 km/h (s) 8,7
Viteza maxima (km/h) 210
Consum urban/extra-urban/mediu: 7/4,8/5,6
Dimensiuni Lxlxh (mm) 4.597/1.788/1.477
Ampatament (mm) 2.685
Emisii de CO2 (g/km) 149
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri