Constructorii auto Volkswagen (VW) si PSA Peugeot Citroen iau in considerare dezvoltarea unor marci destinate exclusiv Chinei, impreuna cu partenerii lor locali, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal, anunta Mediafax.
VW discuta cu unul dintre cei doi parteneri chinezi despre posibilitatea lansarii unei noi marci, comune.

"Discutiile au inceput cu ceva timp in urma, iar acum sunt in stadiul final", au afirmat sursele, fara a indica numele companiei chineze cu care VW discuta. Partenerii locali ai grupului german sunt SAIC Motor si FAW Group.

Separat, directorul executiv al subsidiarei Peugeot din China a declarat ca PSA analizeaza posibilitatea infiintarii unei noi marci destinate Chinei si discuta in acest sens cu producatorul auto partener Dongfeng Motor.

"Vom urmari acest obiectiv numai daca gasim un loc pe piata si daca va fi profitabil", a afirmat reprezentantul Peugeot. El a precizat ca PSA si Dongfeng au format un grup comun de studiu pentru a analiza fezabilitatea proiectului.

Alti constructori straini au lansat, deja, marci noi pentru China. La salonul auto deschis in aceasta saptamana in Guangzhou mai multe grupuri auto si partenerii lor locali au prezentat sau au discutat despre planurile de crea marci noi care vor viza clasa chineza de mijloc din zonele mai putin dezvoltate.

Honda Motor a prezentat la inceputul saptamanii primul model destinat productiei la scara larga al marcii Linian, cunoscut si sub numele de Everus. Linian va fi lansat la mijlocul anului viitor. De asemenea, Nissan Motor a venit la Guangzhou cu un model concept, Qichen (sau Venucia), o masina de dimensiuni reduse care va fi scoasa pe piata in 2012. Luna trecuta, o companie a grupului General Motors care construieste minicamionete a inceput productia primului model al marcii Baojun.

Toyota Motor analizeaza, de asemenea, posibilitatea dezvoltarii unei marci destinate numai pietei chineze, au indicat surse apropiate grupului japonez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri