Oficialul nu a identificat companiile sau a doua tara implicata. Renault a anuntat marti ca a derulat interviurile finale cu cei trei directori suspectati, inainte de concedierea acestora pentru incalcarea grava a regulilor interne, informeaza Mediafax.

Cazul, care a cauzat temeri privind spionajul industrial in Franta, a fost dezvaluit dupa cinci luni de investigatii interne ale Renault.

Grupul francez a depistat plati ale companiei chineze de stat pentru transportul energiei electrice in conturi din Liechtenstein si Elvetia detinute de doi din cei trei directori vizati in ancheta, a afirmat oficialul. China respinge insa acuzatiile.

Renault a suspendat trei directori suspectati de spionaj industrial

Renault a suspendat trei directori suspectati de spionaj industrial

"Aceste acuzatii sunt lispite de fundament si iresponsabile, iar partea chineza nu le poate accepta", a spus un purtator de cuvant al Ministerului de Externe de la Beijing.

Citeste si:

Un reprezentant al distribuitorului de energie chinez a anuntat ca situatia este monitorizata cu atentie, iar compania intentioneaza sa-si prezinte ultimele planuri in privinta constructiei unor retele de incarcare a masinilor electrice.

Renault vrea sa depuna plangere penala in acest caz, urmand ca ulterior investigatia sa fie incredintata autoritatilor, a afirmat un purtator de cuvant al grupului.

Cazul de spionaj industrial de la Renault este unul "grav" si face parte dintr-un "razboi economic", a declarat ministrul francez al Industriei. "Din nefericire, cazul pare grav. Expresia «razboi economic», desi scandaloasa, este mai potrivita in acest caz", a afirmat Besson la postul de radio RTL.

Cazul de spionaj industrial de la Renault, catalogat drept grav

Cazul de spionaj industrial de la Renault, catalogat drept grav

Constructorul auto francez, la care statul detine inca 15% din actiuni, si partenerul sau de alianta, compania japoneza Nissan, au investit patru miliarde de euro in dezvoltarea de masini electrice.