AutoItalia, importatorul marcilor Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Infiniti, Maserati, Abarth, Fiat Professional, Ssangyong in Romania, ar putea comercializa din iunie autoturisme ale grupului american Chrysler.
"Pentru marcile grupului Chrysler am semnat un precontract. Este clar ca vom avea toate marcile. Brand-urile grupului Chrysler vor fi integrate in reteaua AutoItalia, mai dureaza putin, probabil pana in iunie", a declarat presedintele AutoItalia, Herbert Stein.

AutoItalia va comercializa modele americane ale grupului Chrysler in showroomurile existente daca va fi spatiu suficient. Compania ia in calcul si noi investitii.

Pentru piata europeana, inca nu se stie daca autoturismele Jeep, Chrysler si Dodge se vor vinde sub propria sigla, sau ca modele Lancia, Fiat.

Sunt zvonuri care spun ca Jeep isi va pastra sigla, in timp ce Chrysler va deveni Lancia, iar Dodge va avea sigla Fiat.

Grupul Fiat si-a propus scoaterea marcii Chrysler de pe piata europeana in 2011, insa modele ale brand-ului american vor fi vandute aici sub sigla Lancia.

Fiat va prezenta la Geneva primul model realizat in parteneriat cu Grupul Chrysler, denumit Fiat Freemont, care este defapt un model Dodge Journey.

In ianuarie, grupul Fiat a mai achizitionat 5% din grupul american Chrysler, in prezent avand 25%. Grupurile Chrysler si Fiat ar putea finaliza fuziunea anul acesta.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri