Modelul electric Mitsubishi i-MiEV este disponibil la vanzare in Romania la un pret de 36.640 euro cu TVA, similar cu cel al modelului Citroen C-Zero anuntat in februarie.
Modelul electric C-Zero costa 36.642 euro cu TVA si are un singur nivel de echipare, denumit High Line.

Modelul i-MiEV este un automobil compact cu 0 emisii poluante, cu 4 locuri, cu o lungime de 3,475 metri, 4 usi, un portbagaj de 227 litri.

Puterea maxima dezvoltata de motorul electric este de 49 kW (64 CP), iar cuplul maxim este de 180 Nm, disponibil in intervalul de turatie 0 - 2.000 rpm. Viteza maxima pe care o poate atinge modelul i-MiEV este de 130 km/h. De la 0 la 100 accelereaza in 15,9 secunde.

Modelul electric utilizeaza un pachet de baterii lithium-ion care consta in 22 de module avand fiecare cate 4 celule, acestea putandu-se fixa sub podea, vertical sau transversal. Autonomia pentru o singura incarcare este de 160 km in cazul bateriilor de 20kwh si de 130 km pentru 16 kwh. Tractiunea este pe puntea spate.

La momentul lansarii sale in Japonia, in iulie 2009, Mitsubishi i-MiEV a devenit primul automobil electric produs in serie de un constructor major si care este destinat pietei mondiale.

In acest moment i-MiEV este si cel dintai automobil electric supus crash-testelor Euro NCAP la care a obtinut un rating de 4 stele conform noului protocol. Mitsubishi i-MiEV a fost lansat in 15 tari europene.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri