Salariatii din Statele Unite sunt din ce in ce mai nemultumiti de actualele joburi, insa putini dintre ei aleg sa-si paraseasca angajatorii, scrie The Wall Street Journal.
Aproape unul din trei angajati se gandeste serios sa renunte la actualul loc de munca, arata un studiu realizat de compania de consultanta in resurse umane Mercer. In 2005, la ultima analiza similara, rezultatele aratau ca 23% dintre salariati doreau sa se angajeze in alta parte.

“Companiile s-au confruntat cu schimbari majore in structura de personal. Au trecut prin reduceri ale numarului de angajati si au trebuit sa diminueze pachetele de compensatii si beneficii acordate salariatilor”, a declarat Mindy Fox, partener in cadrul Mercer, responsabil pentru Statele Unite.

Deocamdata, nu este clar daca o escaladare a disconfortului angajatilor la locul de munca va duce la o crestere a numarului angajatilor care isi vor parasi locurile de munca.

In aprilie, doar 1,4% dintre angajatii americani au renuntat in mod voluntar la job, in scadere fata de ratele sezoniere ajustate anterioare startului recesiunii, potrivit Departamentului de Munca din SUA.

Totusi, anumiti angajatori se asteapta la o migratie a personalului.

“Nu ne putem baza pe o economie slaba si trebuie sa luam pulsul fiecarui angajat”, a spus Connie Connie Spyropoulos-Linardakis, director de resurse umane la Zions Bancorporation.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri