Noii studenti ai Harvard Business School, una dintre cele mai cunoscute scoli de business din lume, care ocupa locul al treilea intr-un top al primilor 100 de furnizori de programe de tipul Master of Business Administration (MBA) din intreaga lume, intocmit de publicatia britanica Financial Times, incep sa prefere cursurile de productie si tehnologie, in derimentul celor financiare, scrie The Wall Street Journal.
Aproximativ un sfert dintre cei 919 de studenti care vor absolvi in 2013 s-au inscris la diverse cursuri din zona financiar - bancara, arata datele preliminare ale biroului de admitere al Harvard.

Anul trecut, aproximativ 32% dintre cei inscrisi la scoala de business au optat pentru pregatirea financiara.

Schimbarea de trend arata atat ca studentii prefera sa se specializeze in alte domenii, pe fondul impactului avut de criza financiara in sectorul de profil.

Chiar daca scoala si-a propus sa creeze un echilibru intre numarul de studenti si cel al specializarilor, institutia nu si-a “impus anumite cote sau tinte”, potrivit lui Deirdre Leopold, managing director al Harvard, pe zona de admiteri si sprijin financiar.

Cu toate acestea, anumiti consultanti in procesul de admitere al candidatilor de MBA au observat ca o parte din clientii lor, cu experienta in domeniul financiar-bancar, nu au primit acceptul de a urma cursurile programului.

Unii aplicanti ai scolii vor incerca sa-si modifice formularele de inscriere astfel incat sa se incadreze mai bine in ceea ce cred ei ca reprezinta cerintele de admitere ale Harvard, a declarat Jeremy Shinewald, fondatorul mbaMission, o firma care ofera consultanta pentru admiterea in scolile de afaceri.

“Vom vedea angajati din private equity, care au incheiat la un moment dat o tranzactie in domeniul productiei de automobile incercand sa-si dovedeasca, intr-un mod hilar, experienta in industria auto”, a mai spus Shinewald.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri