Lucrezi si esti mereu ocupat. Esti mereu grabit si de multe ori orice aparenta a unui echilibru la munca pare foarte indepartata. Faci munca a cel putin a unei persoane si jumatate sau poate chiar mai mult. Afla ce greseli trebuie sa eviti pentru a nu rata sansa de a gasi un job mai bun, potrivit Business Insider.
1. Sa uiti sau sa nu realizezi ca cel mai bun moment de a gasi un loc nou de munca este cat timp ai inca locul vechi de munca. Asadar, chiar daca este multumit la actualul loc de munca, chiar daca performezi, acum este momentul sa te uiti dupa noi oportunitati. In contextual mediului economic actual, te poti vedea in situatia de a-ti schimba de mai multe ori job-ul pentru un salariu mai bun, pentru a promova, pentru a primi recunostinata, pentru a reveni pe o panta ascendenta a carierei.

2. Sa consideri ca nu mai sunt locuri de munca libere. Perceptia ca nu mai sunt job-uri neocupate este indusa prin stiri. Cu toate acestea, desi in mod sigur apar doar cateva job-uri noi, cu toate acestea ele exista si trebuie luate in calcul.

3. Trebuie sa dovedesti ca esti o persoana care poate aduce bani in companie. In prezent, nu vei fi angajat doar pentru ca ai calitatile tehnice necesare, experienta sau know how. Trebuie sa te definesti ca o persoana care poate solutiona problemele angajatorului si care poate veni cu o solitie sau mai multe pentru nevoile de business ale acestuia.

4. Gandind ca singura cale prin care poti obtine un job este sa il cauti efectiv. In acest caz, cel mai bine este sa lasi job-ul sa te gaseasca. Inainte zicala potrivita era “Nu conteaza ce stii, ci pe cine cunosti”, astazi potrivit este “Nu conteaza ce stii sau pe cine stii, este important cine te cunoaste si cat de repede poti fi gasit”.

5. Sa nu iti consolidezi o relatie cu un headhunter. Statisticile arata ca 3% din joburi sunt ocupate cu ajutorul headhunterilor. Construieste-ti o relatie cu 3-4 recrutori de pe nisa ta si vei fi cautat cand sunt locuri de munca libere care ti se potrivesc.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri