Tot mai multe persoane care activeaza in corporatii sunt in cautare de job-uri in organizatii non-profit, atrasi de oportunitatile de a servi o cauza sociala sau de a-si imbunatati echilibru munca-viata. Citeste aici cateva sfaturi oferite de specialisti, ce trebuie luate in calcul inainte de a-ti schimba locul de munca, potrivit Wall-Street Journal.
Dorinta de a face bine sau de a munci intr-un loc mai amical, cu program flexibil, pot fi motivele pentru care unii aleg aceasta cale. Pentru altii insa poate fi o oportunitate in plus de a-si gasi un loc de munca intr-o piata dificila.

Chiar si asa, datele prezentate de University of Pennsylvania's Wharton School arata ca multi absolventi renunta la mediul corporatist in favoarea organizatiilor non-profit, chiar daca salariile sunt mai mici de cele mai multe ori.

Citeste aici ce trebuie sa faci cand te pregatesti sa ocupi un loc de munca intr-o organizatie non-profit.

Fa voluntariat. Voluntariatul sau munca intr-o organizatie non-profit poate sa ii demonstreze unui potential angajator cat esti de dedicat sectorului in care activezi.

Refa-ti CV-ului.
Daca CV-ul tau este scris intr-un jargon corporatist, trebuie sa il refaci, asa incat sa se potriveaza cu profilul job-ului pe care vrei sa-l ocupi. Sefii din organizatiile non-profit vor interpreta aceasta actiune ca pe un semn al vointei tale de a-ti folosi aptitudinile de business intr-un mod nou.

Ia lucrurile incet.
Candidatii care actioneaza ca si cum pentru cei din misiunile non-profit este o onoare ca ii au alaturi sunt adesea respinsi.
Daca ai avut success la locul de munca dintr-o companie asta nu inseamna ca vei fi la fel de bun si intr-o organizatie non-profit.

Fii realist. Nu trebuie sa crezi ca un loc de munca la o organizatie non-profit va fi unul mai prietenos decat intr-un mediu corporatist. Nici macar intr-o organizatie care deserveste familiile.

Acceptati deosebirile. Persoanele obisnuite cu modul de luare a deciziilor in corporatii de exemplu se pot simti frustrate de numarul mare a partilor interesate din organizatiile non-profit. Oamenii care intra in acest sector trebuie sa fie pregatiti sa accepte ca modul de luare a deciziilor in astfel de asociatii nu este ca in mediul corporatist, unde de cele mai multe ori este un sistem linear.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri