Un interviu de angajare nu este un pas usor in procesul de recrutare, oricat de pregatit ar fi candidatul. Exista un set de intrebari clasice care pot ridica probleme la intalnirea cu angajatorul. Vezi care sunt acestea, potrivit site-ului de recrutare BestJobs.ro.
In cadrul ultimului sondaj derulat pe site-ul de recrutare s-a urmarit identificarea celor mai dificile intrebari de care se lovesc candidatii in cadrul unui interviu.

Peste 800 de respondenti au votat intrebarea care le ridica cel mai frecvent probleme:

• 11% Poti sa imi spui mai multe despre tine?
• 21% Care sunt punctele tale slabe?
• 13% De ce ai plecat de la ultimul loc de munca?
• 14% Care sunt asteptarile tale salariale?
• 15% Care sunt obiectivele tale pe termen lung?

“Chiar daca numirea a trei puncte tari/slabe intr-un raspuns cat mai optim este dificila, aceasta nu trebuie evitata. Raspunsurile trebuie formulate in asa fel incat sa scoata in evidenta atuurile, respectiv sa diminueze gravitatea slabiciunilor, prin transformarea acestora in puncte forte, argumentate prin exemple, situatii care sa fie relevante pentru jobul in cauza”, se arata intr-un comunicat.

Printre punctele slabe recunoscute de respondenti se numara lipsa de incredere in fortele proprii (21%), lipsa de experienta (21%), insistenta (18%), incapatanarea (10%), indisponibilitatea pentru relocare (9%), lipsa studiilor (7%).

Pe de alta parte, punctele forte cu care se mandresc candidatii sunt ambitia (20%), perseverenta (17%), punctualitatea (16%), experienta (15%), studiile (12%), varsta (11%), disponibilitatea pentru relocare (8%).

“Lipsa de incredere in fortele proprii (69%), Indisponibilitatea pentru relocare (68%), Incapatanarea (62%) si Lipsa de experienta (60%) sunt cu precadere caracteristice respondentilor de sex feminin. In schimb, candidatii de sex masculin constituie majoritatea pentru variantele de raspuns Lipsa studiilor (69%) si Varsta (55%)”, se precizeaza in comunicat.

“Majoritatea candidatilor sunt luati prin surprindere, fie din cauza emotiilor, fie din lipsa pregatirii, si nu au la dispozitie un raspuns care sa corespunda asteptarilor unui recrutor. Candidatii ar trebui sa isi pregateasca din timp cele mai inteligente raspunsuri, pentru a-si indeplini obiectivul: acela de a obtine jobul”, se mai arata in comunicatul BestJobs.
Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs, in perioada 10-18 noiembrie 2011.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2.100.000 de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.


Sursa foto : freeimagesarchive.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri