Majoritatea oamenilor sustin ca cele mai importante aspecte la locul de munca nu sunt salariile sau pozitia, ci mai degraba colegii placuti, programul flexibil si atractivitatea job-ului. Citeste aici cateva sfaturi pentru a crea un loc de munca atractiv fara a investi resurse financiare, potrivit Open Forum.
Angajatii trebuie sa ocupe job-uri care se potrivesc personalitatii lor. Oamenii sunt cei mai angajati in munca lor atunci cand ceea ce realizeaza ii face sa se simta impliniti. Oamenii care iubesc detaliile se simt bine la un nivel de munca complex. Ei simt ca nicio sarcina nu este bine dusa la capat daca nu trebuie sa rezolve o serie de detalii.

Pe de alta parte, oamenii care privesc in ansamblu simt nevoia sa indeplineasca sarcinii cu efecte in viitor. In caz contrar, ei simt ca isi pierd timpul cu lucruri mici care nu conteaza. Acestea sunt doua exemple despre cum oamenii au nevoie de sarcinii care se potrivesc cu propria personalitate.

Pare simplu, insa de cele mai multe ori angajatorul trebuie sa ajute oamenii sa isi gaseasca locul potrivit pentru ca este nevoie de timp si practica pentru fiecare dintre noi sa gasim locul de munca sau pozitia care ne implineste.

Incurajeaza munca in echipa. Nu toti ne descurcam foarte bine la munca in echipa. Multora dintre oameni le place sa munceasca singuri. Cu toate acestea, la baza noastra suntem fiinte sociale, ceea ce inseamna ca atunci cand ii ajutam pe ceilalti ne simtim bine.

Un loc de munca unde oamenii se pot baza unii pe ceilalti permite fiecarei persoane sa se implice mai profund in munca sa, deoarece poate avea incredere in cei din jurul lor nu le vor afecta munca. Intr-o astfel de atmosfera de lucru in echipa si sprijin, munca incepe sa aiba o semnificatie mai profunda pentru cei implicati.

Sutine experimentarea. Este greu sa iti dai seama la ce vei fi bun in viitor. Wayne Osgood, professor de sociologie la Universitatea Penssylvania, spune ca doar 5 procente dintre oameni isi aleg locul de munca potrivit din prima incercare. Majoritatea trebuie sa incerce mai multe variante pentru a-si da seama ce li se potriveste. Daca un angajat nu este implicat in ceea ce face, nu inseamna ca nu este este motivat, ci pentru ca nu este in pozitia potrivita pentru el. O metoda buna pentru a ajuta pe cineva sa isi gaseasca locul in companie este sa i se puna la dispozitie o serie de sarcini.

Acest tip de conducere a unui business necesita multa energie, insa aduce satisfactie, deoarece angajatii dedicati performeaza la cele mai inalte niveluri. In plus, cel mai mare beneficiu cand oferi un loc de munca care ii atrage pe oameni si le aduce satisfactie este ca munca devine mai importanta.



Sursa foto : www.freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri