Te intrebi de ce esti suparat sau nervos chiar si dupa ce ajungi acasa dupa o zi de munca? Climatul psihologic in care lucrezi iti poate afecta sanatatea si starea de spirit, lucru demonstrat in urma unor studii.
Astfel, sefii cu o atitudine negativa pot afecta relatiile de familie ale angajatilor, sanatatea fizica, ducand pana la cresterea riscului unor boli de inima ale acestora, scrie The Atlantic.

De asemenea, cercetarile efectuate recent arata ca sefii rai pot afecta moralul propriilor angajati, in loc sa ii sustina.

Peste 1.100 de angajati din companii de toate dimensiunile au fost intrebati despre influenta locului de munca.

Rezultatele au aratat ca cu cat stilul de conducere al sefului este mai negativist, cu atat angajatii sunt mai nefericiti la munca. Cu cat sefii au o atitudine mai degraba de control a angajatilor decat de incurajare, cu atat starea de bine a personalului scade.

Pe de alta parte, in cazurile in care angajatii au simtit ca sunt incurajati de sefi, (de exemplu, cand sefii le-au oferit o justificare semnificativa pentru sarcinile cerute si le-au creat impresia ca li s-a solicitat sa contribuie mai degraba decat li s-a impus o sarcina) acestia au aratat o stare de spirit imbunatatita.

Totodata, climatul psihologic din organizatie influenteaza starea de spirit a angajatilor, respectiv cu cat compania le ofera mai mult sprijin cu atat angajatii sunt mai fericiti.

Studiul a fost realizat de Universitatea Francois Rabelais din Franta.
Sursa foto: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri