Se preconizeaza ca in urmatorii ani dispozitivele mobile vor deveni optiunea principala de accesare a internetului. Iata care sunt principalele activitati pe care le realizeaza romanii atunci cand navigheaza pe web de pe telefonul mobil, potrivit BestJobs.
Ultimele sondaje derulate pe BestJobs au urmarit sa identifice cati romani utilizeaza mobilul pentru a naviga pe Internet, ce siteuri acceseaza si daca sunt activi in cautarea unui loc de munca in acest mediu.

Astfel, potrivit sondajului, 58% dintre respondenti detin posibilitatea de a-si accesa internetul de pe telefon. 31% din ei apeleaza la aceasta facilitate tot timpul, iar 56% cateodata.

Intrebati care sunt principalele activitati pe care le realizeaza atunci cand navigheaza pe web de pe telefonul mobil, acestia au raspuns ca:

- 23% folosesc aceasta optiune in special pentru a-si verifica e-mailul
- 20% pentru a face diverse cautari
- 12% pentru a-si accesa conturile de pe retele sociale
- 12% pentru a citi stirile
- 11% pentru a cauta locuri de munca.

Dintre cei din urma, 14% obisnuiesc sa isi verifice alertele de joburi primite pe email, 8% acceseaza direct siteurile de recrutare si 3% apeleaza la aplicatii pe mobil ale acestor siteuri.

Sondajele au fost efectuate la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in ianuarie-februarie 2012, pe un esantion total de 4800 de respondenti.

BestJobs este un serviciul de recrutare si gazduieste in prezent peste 2,1 milioane de CV-uri in baza de date si are peste 70.000 de companii client.

Sursa foto: ihavenet.com


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri