Daca e luni dimineata si aveti o multime de proiecte in plan pentru saptamana care tocmai a inceput, trebuie sa faceti totul organizat, asa incat sa atingeti toate obiectivele. Iata 5 sfaturi pe care le puteti aplica pentru a va atinge deadline-urile, scrie Inc.com.
Incepeti cu lucruri clare. Trebuie sa stiti exact cand este termenul limita pana la care puteti finaliza un proiect. Un termen fixat pentru ziua de vineri poate insemna atat vineri dimineata, cat si vineri seara, asa ca trebuie sa stiti cu exactitate ce trebuie sa respectati. Apoi stabiliti-va clar care sunt rezultatele pe care le doriti, ce doresc clientii de la dumneavoastra si cum va vor masura eficienta.

Negociaza. Mai bine sa o faci mai devreme decat mai tarziu. Este termenul limita unul care poate fi atins? Puteti sugera alternative privind deadline-ul sau va puteti stabili ce alte sarcini puteti pune de-o parte pentru a indeplini proiectul resprectiv.

Imparte sarcina principala in obiective mai mici. Eficient este sa incepi cu sarcina cea mai complicata si sa o multiplicati in pasi individuali carora sa le stabiliti propriile termene limita.

Invata-i pe oameni ca pot cere ajutor. Nimeni nu primeste puncte in plus daca incearca sa faca pe eroul. Cel mai bine atat pentru echipa, cat si pentru client, este ca angajatii sa accepte si sa comunice daca au nevoie de oameni in plus sau de timp pentru a finaliza un proiect.

Apuca-te de treaba. Nu incheiati sedinta de la inceputul saptamanii fara ca fiecare membru al echipei sa nu aiba stabilite cel putin doua obiective. Asta va ajuta echipa sa se focuseze pe pasii mici pe care ii va face si nu pe marimea proiectului pe care il au de dus la bun sfarsit.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri