Elevii care doresc sa aprofundeze studiul matematicii, in vederea promovarii examenului de bacalaureat, vor avea la dispozitie, incepand din acest an, pe langa meditatii cu profesorii de la scoala, un centru educational privat - Centrul Bucur de Matematica (CBM). Cursurile vor incepe in data de 1 octombrie, in Bucuresti. Vezi ce costuri va presupune.
Centrul Bucur de Matematica a fost creat la initiativa unor profesori si pasionati de matematica, pe fondul ratei reduse de absolvire inregistrate in ultimii ani la examenul de bacalaureat, cu obiectivul de a atinge un grad de 100% promovabilitate la proba de matematica.

Profesorii care vor preda in noul centru educational au girul Societatii de Stiinte Matematice din Romania (SSMR), una dintre cele mai vechi societati dedicate studiului matematicii din Europa si care, de mai bine de 100 de ani, editeaza binecunoscuta publicatie lunara ”Gazeta Matematica”.

”Centrul Bucur reprezinta un maraton de invatat matematica, nu un sprint pe ultima suta de metri. Proiectul are la baza un program bine stabilit de invatare, in care elevul beneficiaza in permanenta de repere, prin monitorizarea constanta a evolutiei sale si prin pozitionarea permanenta - atat fata de el insusi, cat si fata de colegi”, a declarat Calin Bucur, unul dintre initiatorii proiectului.

Centrul Bucur de Matematica este amplasat intr-o cladire de birouri din centrul Capitalei. Realizatorii proiectului garanteaza un mediu organizat de studiu, de la amenajarea efectiva a spatiului, pana la un sistem educational fizic (carti, culegeri) si o platforma online bine pusa la punct.

Cum se vor derula cursurile

Programul va incepe pe 1 octombrie 2012 si se va derula timp de 8 luni, sub forma a doua cursuri saptamanale – primul curs, organizat pe grupe a cate 9 elevi, va avea ca tema lectia aferenta fiecarei saptamani, in timp ce al doilea curs saptamanal se va desfasura intr-un grup restrans, de doar 3 elevi, cu scopul aprofundarii teoriei studiate, rezolvarii de exercitii si probleme si verificarii gradului de insusire a lectiei precedente.

Noutatea oferita de acest sistem de studiu este, mai presus de o pregatire temeinica a elevului, controlul parental si transparenta procesului de invatare. Comparativ cu alte sisteme si practici, inclusiv invatamantul de stat sau meditatiile particulare, CBM este dedicat informarii permanente si constante a parintilor cu privire la evolutia copiilor lor intr-un proces de invatare care dureaza aproape un an.

„Oferim parintilor siguranta si posibilitatea de a verifica oricand stadiul in care se afla copilul lor. Nimeni nu mai ofera asa ceva – pe langa diagnosticul problemelor pe care le intampina elevul, furnizam parintilor solutia – un plan de actiune personalizat pe nevoile copilului, insotit de o monitorizare la fiecare pas a progresului”, explica Bucur.

Concret, centrul va beneficia de o platforma online care va permite, atat elevilor cat si parintilor, acces 24/7 la resursele de studiu, evaluari si comunicarea cu profesorii.

Vor exista doua module functionale, unul adresat parintilor si cel de-al doilea adresat direct elevilor.

Astfel, pe langa notitele primite de elev la finalul fiecarei ore de curs, pe care parintii le vor putea consulta, pe site-ul institutiei vor gasi si un modul special, accesibil pe baza de nume de utilizator si parola, unde vor fi monitorizate si afisate detalii legate de gradul de implicare si evolutia elevului. Parintii vor primi aceste informatii sub forma unui raport lunar.

Cu alte cuvinte, parintele va primi doua tipuri de rapoarte – unul cantitativ, al „prezentelor” la cursuri, iar al doilea calitativ, al „cunostintelor” acumulate de elev.

„Parintii nu au cum sa verifice, in sistemele traditionale, daca copiii lor chiar invata matematica. Nu stiu daca copilul progreseaza, daca lucreaza suplimentar sau daca doar face prezenta la ore. Spre exemplu, tatal meu, pe vremea cand eu invatam matematica, ca si vasta majoritate a parintilor pe care-i cunosc, nu stia daca o tema era rezolvata sau pur si simplu copiata. Matematica, realist vorbind, este o limba «straina». Noi ii vom «traduce» parintelui intr-un raport complet comportamentul de invatare si evolutia elevului, impreuna cu solutii pentru perioada urmatoare”, afirma Bucur.

Fiecare elev va avea, bineinteles, un profil personal pe aceasta platforma, in cadrul caruia va putea accesa rezumatul lectiilor in format electronic, vor primi setul saptamanal de exercitii cat si o lectie video de aproximativ 10 minute. In plus, in dreptul fiecarei teme vor exista aplicatii si probleme specifice, impreuna cu sugestii de rezolvare. Problemele vor fi ulterior dezbatute in cadrul lectiilor CBM. In acest fel programul beneficiaza de o transparenta absoluta, punand elevilor la dispozitie un set complet de instrumente de invatare.

Cursurile se vor desfasura intr-un spatiu de birouri, cu receptie si personal calificat, capabil sa raspunda prompt oricaror intrebari sau solicitari ale parintilor pentru o informare si comunicare eficienta cu acestia.

Cat costa cursurile

Costul de participare la cursurile Centrului se ridica la 120 lei plus TVA pentru fiecare saptamana a programului, iar intregul program dureaza 32 de saptamani. In fiecare saptamana se deruleaza un curs si un seminar. Plata se face in avans pentru fiecare calup de 4 saptamani. In cazul achitarii in avans a mai mult de 4 saptamani o data, se poate beneficia si de o reducere de pret.

Promotia 2012

„Promotia 2012 va fi alcatuita din 50 de elevi de clasa a 12-a, pe care ii vom pregati intens pentru a promova cu rezultate foarte bune proba de matematica a examenului de bacalaureat de anul viitor. Avand in vedere profesorii care fac parte din acest program, precum si sistemul de organizare bine pus la punct, suntem increzatori ca CBM isi va atinge tinta de 100% promovabilitate”, a concluzionat Bucur.

Centrul Bucur de Matematica isi deschide clasele pe data de 1 octombrie 2012, elevii interesati putand sa se inscrie in perioada 3 – 30 septembrie 2012. Selectia cursantilor se va face pe baza de interviu, urmand ca elevii admisi sa fie repartizati pe grupe de studiu in functie de profilul academic si rezultatele evaluarii. Pentru mai multe detalii, poate fi accesate pagina de internet a centrului.

Inscrierile se incheie in functie de ocuparea celor 50 de locuri disponibile, insa nu mai tarziu de 15 octombrie.

Centrul Bucur de Matematica reprezinta un program privat de educatie, fondat si patronat de o serie de profesori si membri ai Societatii de Stiinte Matematice din Romania. Centrul educational ofera elevilor o pregatire temeinica in vederea trecerii probei de matematica a examenului de Bacalaureat, iar parintilor un control eficient si o monitorizare constanta a procesului de invatare a copiilor lor. CBM beneficiaza de un mediu organizat de studiu si de un sistem educational bine pus la punct, sustinut de o platforma online pentru comunicare si acces continuu la resursele de invatare.

Avand o istorie de peste 115 ani, Societatea de Stiinte Matematice din Romania este una dintre cele mai vechi organizatii profesionale din Romania si una din cele mai vechi societati de matematica din Europa. Misiunea Societatii consta in promovarea si raspandirea cunostintelor matematice, indrumarea si sprijinirea cercetarilor originale din aceasta ramura de stiinta, cultivarea in randurile tineretului a interesului pentru matematica.

SSMR editeaza publicatie lunara ”Gazeta Matematica - revista de cultura matematica pentru tineret”. In cei peste 100 de ani de aparitie neintrerupta, Gazeta Matematica a contribuit in mod esential la dezvoltarea invatamantului matematic romanesc, la crearea si, mai tarziu, la supravietuirea scolii matematice romanesti.


Sursa foto: freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri