Majoritatea candidatilor sunt dezamagiti atunci cand nu primesc un raspuns de la compania la care au sustinut un interviu, iar pentru ei este important sa stie care ar putea fi motivele. Ia in calcul factorii de mai jos si iti poti usura cautarea unui job, scrie Business Insider.
1. Lipsa unei interactiuni ulterioare interviului

Circa unu din patru manager va ignora un candidat la un post liber daca acesta nu va trimite un mail de multimire, deoarece va considera ca astfel de angajati nu vor urmari nici rezultele muncii lor sau nu isi vor lua in serios pozitia ocupata. Chiar daca angajatorul la care ai mers la interviu poate nu face parte din aceasta categorie, nu risti nimic si poti sa inclini balanta in favoarea ta.

Asadar, multumeste-i intervievatorului tau pentru sansa de a sustine interviul. Un astfel de e-mail te tine conectat cu organizatia si iti intareste relatia cu intervievatorul.

2. Unele conturi de pe retele de socializare iti pot strica imaginea

Internetul a usurat comunicarea intr-o oameni, insa odata cu acesta vine si riscul de a te asocia cu un continut neadecvat. Studiile arata ca 2 din 3 angajatori se uita la conturile din mediul online efectuate de candidatii lor. Fac asta pentru ca majoritatea companiilor nu vor sa fie puse intr-o lumina proasta de un angajat care este asociat cu continuturi nepotrivite in mediul online.

Asadar, ideal este sa iti faci putina curatenie prin conturile pe care le ai pe retelele de socializare inainte de a lua parte la un interviu. Asigura-te ca numele tau nu este asociat cu nimic care ar putea determinat organizatia sa isi puna intrebari legate de profesionalismul rau sau de abilitatea de a performa.

3. Referintele nepotrivite pot actiona impotriva ta

Indiferent cat de impresionant esti in timpul interviului, spusele celorlalti au un impact major. Referintele bune te ajuta, iar cele importiva ta iti pot scadea sansele. De exemplu, o persoana care nu isi aminteste ce realizari ai avut sau in ce perioada ai lucrat in organizatie iti poate face mai mult rau decat bine.
Asadar, informeaza-i pe cei in masura sa dea referinte despre tine ca urmeaza sa fie sunati de posibilul angajator si spune-le si ce ai evidentiat tu in timpul interviului. Fa-le o scurta prezentare a companiei, a postului si a interviului pe care l-ai sustinut.

4. Nu erai potrivit pentru acel post

Poate ai mers la interviu cu gandul ca este job-ul potrivit pentru tine. Cu toate acesta, angajatorul isi poate da seama cu usurinta daca esti ceea ce cauta uitandu-se pe experienta ta profesionala. Si cultura companiei este importanta in procesul de recrutare.

Asadar, este posibil ca pur si simplu sa nu fi fost compatibil cu acea pozitie.

Sursa foto: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri