Flanco, unul dintre cei mai mari retaileri electro-IT de pe piata locala, investeste circa 350.000 de euro in training anul acesta, a declarat Violeta Luca, directorul general al companiei cu aproximativ 900 de angajati si afaceri de 137 de milioane anul trecut.
Dintre cei 900 de angajati ai Flanco, in jur de 800 lucreaza in reteaua de magazine, iar restul la sediu.

Compania a angajat in jur de 100 de persoane anul trecut, numarul de recrutari din acest an depinzand de cate magazine vor fi deschise. Practic, conducerea Flanco isi doreste sa deschida intre doua si cinci magazine in 2013, iar, in cazul in care vor fi inaugurate cinci unitati, numarul angajatilor va creste cu 100.

“Anul trecut am decis sa nu mai angajam oameni sezonier. In retail, exista un obicei ca in trimestrul al patrulea sa fie recrutati oameni pentru vanzarile de final de an, se investeste in pregatirea lor, iar apoi se renunta la ei in ianuarie. Noi am decis sa-i evaluam, iar cei recrutati in septembrie, octombrie s-au remarcat in primii o suta de angajati”, a mai spus Luca.

Tot anul trecut compania a creat un sistem de evaluare a angajatilor prin care acestia sunt impartiti in patru categorii, denumite “benzi de performanta”.

“Initial, oamenii s-au speriat, s-au gandit ca vor fi dati afara, dar am reusit pana la urma sa-I facem sa inteleaga despre ce este vorba. Vrem sa consolidam cultura performantei, pentru ca, in final, ca sa livrezi pentru client, trebuie sa ai tu intai oameni foarte buni”, a explicat sefa Flanco.

Retailerul va investi anul acesta circa 350.000 de euro in trainingurile angajatilor.

Valoarea medie a vanzarilor per angajat a fost anul trecut de 185.000 de euro, mai mare cu 15% fata de 2011.

Flanco are 78 de magazine, cu o suprafata totala de peste 44.500 de metri patrati. Pentru anul acesta, conducerea retailerului vrea sa investeasca in jur de doua milioane de euro in reteaua de magazine, atat in reamenajari cat si in deschideri de noi unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri