Catalin Bulbariu, 30 de ani, manager financiar in cadrul Pepsico East Balkans, a castigat competitia MBA Challenge organizata de wall-street.ro si implicit o bursa EMBA in valoare de 17.000 de euro, oferita de Tiffin University in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti.

Eseu MBA Challenge

Premiul, pentru care "s-au luptat"" zeci de manageri din Romania, un program de Executive MBA pe o perioada de 2 ani, este recunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune programe de EMBA din Romania.

Competitia a fost structurata in patru etape, iar in fiecare dintre acestea s-au putut inscrie manageri din toate industriile reprezentative din Romania.

Fiecare participant a pregatit un dosar de aplicatie care a cuprins un CV in limba engleza si romana, o scrisoare de intentie in limba engleza si romana si un eseu in limba romana pe tema “Cum va arata industria/domeniul in care lucrez peste 10 ani”.

Juriul a fost format din head-hunterul George Butunoiu, bancherul de investitii Doru Lionachescu (partener Capital Partners), antreprenorul Felix Patrascanu (fondator FanCourier), Roxana Ionita (director Tiffin Executive MBA), notarul Paul Manole si jurnalistul Claudiu Vrinceanu (redactor sef Wall-Street.ro).

Catalin Bulbariu este manager financiar cu experienta semnificativa in zona comercial financiara. El si-a inceput cariera in zona de control financiar (audit), iar expertiza sa directa se extinde in mai multe industrii: FMCG (Unilever, PepsiCo), retail (Metro), media si audit. Considera ca printre calitatile sale principale se numara abordarea analitica, capacitatea de sinteza si de strategie si faptul ca pune multa pasiune in ceea ce face.

Mini-interviu cu Catalin Bulbariu, castigatorul bursei Tiffin University

Wall-Street.ro: Felicitari, Catalin! Care sunt principalele trei motivatii pentru care iti doresti sa urmezi un program de EMBA?

Catalin Bulbariu: Poate ca raspunsurile clasice ar fi legate de networking, intelegerea in ansamblu a businessului si capacitatea unui EMBA de a fi un diferentiator pentru tinerii profesionisti ce doresc sa isi accelereze cariera. Si toate acestea sunt adevarate...
Din punctul meu de vedere, insa, exista un motiv mai important, legat de generatia careia ii apartin. Pe scurt, cred ca noi, managerii din zona 30-35 de ani, suntem intr-o pozitie speciala, pentru ca noua ne revine responsabilitatea (si placerea, da) sa definim cum vor arata businessurile in care lucram in urmatoarea decada...

Nu am prins capitalismul salbatic al anilor ’90, am fost purtati prea putin de valul de crestere al pietelor la mijlocul anilor 2000, am invatat mai mult sa inotam in turbulentele crizei, pe o mentalitate (poate gresit) focusata de multe ori pe cost saving si eficienta cu orice pret. Ciudat sa auzi asta de la un finantist, nu?.

Pentru a putea face pasul la nivelul urmator (si odata cu noi si businessurile in care lucram), e nevoie de un accelerator, de un forum de idei, in care sa impartasim cunoasterea functionala in domeniile noastre de excelenta si sa ne-o intregim in cele „laterale”. Un EMBA iti ofera posibilitatea, prin componenta practica semnificativa, sa iti exersezi abilitatile strategice de business intr-un „mediu de test” realist, in pregatirea provocarilor reale de business ce vor fi asumate in curand...si aici vad eu principalul beneficiu al unui EMBA.

Wall-Street.ro: Principala asteptare de la programul de EMBA al Tiffin University.


Catalin Bulbariu: „Da-i unui om un peste si il vei hrani o zi. Arata-i cum sa pescuiasca si il vei hrani pe tot restul vietii lui” – Lao Tzu.
Personal, sunt interesat de undita...cum am precizat anterior, cred ca generatia noastra are o misiune de indeplinit in business cel putin pentru urmatoarea decada, iar programul EMBA al Tiffin, asa cum este structurat, are toate atuurile pentru a pune in valoare liderii din business care vor cu adevarat sa acceseze urmatoarul nivel. Aceasta este si principala mea asteptare de la program, de a pune la dispozitie instrumentele pentru cei care vor sa isi accelereze cariera fara a arde artificial etape ale dezvoltarii in business.

Wall-Street.ro: Multi dintre cei care se inscriu la un EMBA nu stiu cat de greu este. Cum te-ai pregatit pentru acest proiect?


Catalin Bulbariu: In general sunt o persoana metodica si analitica...formatia de matematician (din liceu) si pasiunea pentru sah ma ajuta... In consecinta, am citit cam tot ce am gasit online legat de programele de EMBA, investitia de timp, experiente ale diversilor alumni...asa incat atunci cand am luat decizia de a concura pentru un EMBA, am facut-o fiind pe deplin informat.

Un EMBA este un stresor atat din punct de vedere academic, cat si al timpului acordat. Cum cele 24 de ore dintr-o zi nu se multiplica, solutia consta in a eficientiza momentele neproductive ale zilei, intr-o mai buna prioritizare, si, marginal, o reducere a timpului acordat familiei (sunt un adept al conceptului saxon de quality time). A, probabil si o reducere a programului de somn...avand doi copii, am ceva experienta in zona asta :) !

Academic, sunt sigur ca emulatia creata de acel mix special de experiente diverse, personalitati puternice si pasiune pentru business care se intalneste in program ma vor ajuta sa dau cei mai bun din mine in cadrul fiecarui modul.

Wall-Street.ro: Catalin, unde te vezi peste 10 ani din punct de vedere profesional?


Catalin Bulbariu: Pana nu de mult, raspunsul ar fi fost sec si la obiect: CFO intr-o companie multinationala (sau aproape de acesta pozitie). Si acesta ramane obiectivul meu profesional pe termen mediu.

Am inteles insa ca, mai importanta decat destinatia, este calatoria catre un anumit tel...si ce inveti pe drum. Asa ca, nuantand putin, peste 10 ani ma vad tot in business, probabil tot in zona comercial financiara, facand cu pasiune ceea ce imi place! Si influentand businessul in care ma voi afla atunci...iar pozitia exacta din care o voi face va fi mai putin importanta!






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri