Pana pe 15 august pe www.hipo.ro are loc cea de-a 7 a editie a Targului virtual Hipo.ro pentru absolventi.Evenimentul online se adreseaza in special absolventilor din promotia 2013 de la ciclul de licenta si masterat din Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca si Timisoara, dar si altor absolventi si tineri profesionisti din tara care vor sa se angajeze in aceasta vara. Peste 20 de companii ofera tinerilor posibilitatea de a aplica la 40 de programe de internship si trainee. Majoritatea programelor se adreseaza candidatilor cu studii economice sau tehnice, insa exista si programe dedicate unor specializari de nisa precum chimie, farmacie, mecatronica sau biologie.
De ce le recomandam absolventilor sa aplice pentru un program de internship sau trainee? Pentru ca un astfel de program poate fi varianta cea mai buna pentru absolventi de a pune in practica ce au invatat in timpul studiilor, fiind in primul rand o metoda excelenta de a acumula experienta profesionala, de a dezvolta abilitatile cerute de angajatori si de a se familiariza cu mediul de lucru si atmosfera din cadrul unei companii.

Conform unui studiu realizat de Catalyst Solutions in perioada februarie - martie referitor la programele de internship & trainee oferite studentilor, masteranzilor dar si proaspat absolventilor, companiile au raspuns ca 70% dintre programele adresate absolventilor au loc in perioada iulie – septembrie. In ceea ce priveste obiectivul companiilor, 93% dintre angajatori au raspuns ca scopul unui astfel de program este de a selecta cei mai buni candidati juniori pentru a-i forma si pastra in companie, in timp ce 29% dintre companii au afirmat ca peste 70% dintre persoanele care urmeaza un astfel de program in cadrul companiei sunt angajate ulterior in cadrul organizatiei.

Totodata, in urma studiului a reiesit faptul ca angajatorii urmaresc in timpul interviurilor pentru astfel de programe o serie de competente. 88% dintre companii urmaresc capacitatea de a comunica eficient, 80% lucrul in echipa, 79% pasiunea si proactivitatea, iar 70% dintre angajatori au in vedere dorinta de invatare continua. Cele mai frecvente departamente in cadrul carora sunt deschise astfel de programe sunt: IT Software, HR, Administrativ, Marketing, Client Service, Vanzari, Contabilitate, Consultanta, Juridic.

In plus fata de programele de internship si trainee, vizitatorii evenimentului pot aplica pentru o serie de joburi entry-level. “In prezent sunt active peste 200 de job-uri pentru juniori, majoritatea fiind concentrate in principalele centre universitare din Romania (Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara) dar exista si companii care ofera oportunitati in alte localitati precum Bistrita, Buzau, Craiova, Ploiesti sau Arad. Evenimentul este online din 17 iunie, iar pana astazi sectiunea dedicata proiectului a fost vizitata de peste 75.000 de candidati din Romania: 48% din Bucuresti si 52% la nivel national, cei mai multi provenind din Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Ploiesti si Brasov” a declarat George Samoila, Project Manager, Targul virtual Hipo.ro pentru absolventi.

La eveniment pot participa candidati din toata tara. Tot ce trebuie sa faca este sa isi creeze un cont si un CV pe portalul de cariera www.hipo.ro. Dupa logarea pe www.hipo.ro pot accesa platforma evenimentului, pot vizita standurile companiilor, se pot informa despre pozitiile deschise in aceasta perioada si pot discuta cu reprezentantii companiilor prin solutia de chat implementata pentru prima data in cadrul Targului virtual Hipo.ro pentru absolventi. Pana in prezent au avut loc 4 astfel de sesiuni de discutii live cu angajatorii IBM, Xerox, Mondelez Romania si Webhelp fiecare sesiune online avand intre 30 – 70 de participanti. Urmatoarea sesiune va fi sustinute de ProCredit Bank pe 5 august in intervalul 10.00 – 18.00

Printre companiile participante amintim: IBM, Leoni Wiring Systems, Webhelp, Mondelez Romania, Futures First, ProCredit Bank, Zentiva, Honeywell, AMIQ, Libra Internet Bank, Freescale Semiconductor Romania, Brainspotting, Essensys Software Solutions, G2-Travel, Ro Planet, Xerox, Olotels, GDF SUEZ Energy Romania, Rewe Group – Penny Market, OC Prod Group, Deloitte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri