Business mic sau corporatie, studiile de specialitate arata ca angajatii isi doresc aceleasi lucruri cand vine vorba de un mediu potrivit de munca. Iata patru sfaturi care ii pot ajuta sa sefii din companii sa se ridice la asteptarile angajatii, tinandu-i astfel motivati si dedicati, potrivit Inc.com.
Comunicare eficienta.
Asa cum nimeni nu ar ramane intr-o relatie cu o persoana cu care nu poate comunica, nici angajatii nu vor face acest lucru pentru multi timp.
Desi comunicarea cu angajatii poate parea complicata, in realitate principiul este foarte simplu – comunicarea trebuie sa existe constant.
Este important sa comunici doar aspectele importante, sa fii cinstit si deschis, si sa comunici chiar cu atitudine umila si cu eleganta.

Consecventa.
O multime de angajati buni, valorosi pentru companie, parasesc locul de munca din motive pe care nici ei nu le pot explica. Aproape de fiecare data in aceste cazuri angajatii simt o lipsa de respect din cauza inconsecventei in modul in care au fost tratati.
Asadar, consecventa este o calitate de care fiecare manager trebuie sa dea dovada, pentru ca angajatii simt lipsa acesteia.
Un sef care promite ca va face un lucru este extrem de important sa si duca promisiunea la capat.

Oportunitate de a face lucruri marete.
Un bun manager le ofera angajatilor oportunitatea de a face lucruri importante, care sa ii entuziasemeze si sa ii faca sa se simta apreciati.
Chiar si sarcinile marete trebuie delegate.

Un manager bun, decent.
Multe studii arata ca unul dintre principalele motive pentru care angajatii buni parasesc companiile sunt managerii.
Nu oricine trebuie sa fie manager, fie ca este chiar si ruda cu proprietarul businessului.
O persoana care ajunge sa fie manager trebuie sa dea dovada ca este un bun comunicator, ca se pliaza pe modelul de business, ca permite celorlalti sa se implice in sarcinile importante si, cel mai important, ca este competent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri