Directorii executivi din America sunt mai bine platiti decat oriunde in lume, remuneratiile acestora atingand valoare multor milioane de dolari anual. Mai mult, un studiu realizat de Institutul de Politici Economice arata ca directorii executivi sunt platiti de 273 de ori mai mult decat salariul mediu al unui angajat.

In topul celor mai bine platiti CEO se situeaza Larry J. Ellison, seful producatorului de software Oracle, care a primit anul trecut o compensatie de 96,2 milioane de dolari, scrie Business Insider.

Ellison a infiintat compania de software in anul 1977, iar anterior a lucrat pentru Ampex Corporation, de unde s-a si inspirat sa-si deschisa propria firma, dupa ce a lucrat la un proiect pentru o baza de date a CIA.

Larry J. Ellison s-a clasat pe locul al treilea in topul celor mai bogati americani in 2013, potrivit publicatiei Forbes.

Cu un salariu de baza de numai 1 dolar, Ellison este recompensat in functie de performante. El detine o participatie de 24% la Oracle, care are o capitalizare de piata de 157,7 miliarde de dolari.

Sursa foto: http://www.oracle.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri