Schneider Electric si-a consolidat echipa cu 40 de angajati noi, locati in sediul din Chisinau, ca parte a integrarii companiei SolveIT Software. Responsabilitatile acestora includ operatiuni de dezvoltare solutii software, sustinand echipa centrala aflata in Australia.

SolveIT Software este o companie australiana specializata in elaborarea solutiilor software pentru optimizarea lantului de aprovizionare, pentru prognoza cererii si ofertei, pentru modelarea predictiva. Instrumentele SolveIT ajuta la optimizarea activitatilor de productie si a lantului de aprovizionare, realizand analize predictive si simulari “Ce se intampla daca”, atat la nivel local (uzina), cat si la nivel global (retea).

Doua dintre proiectele dezvoltate de companie sunt: implementarea sistemului Planificare si Programare Avansata (Advanced Planning & Scheduling – APS) in statiile de imbuteliere Pernod Ricard Pacific din Australia si Noua Zeelanda, pentru a creste nivelul productivitatii si al serviciilor pe parcursul diferitelor etape ale productiei si imbutelierii vinului. De asemenea, SolveIT Softare a ajutat compania Aurizon, cel mai mare transportator de carbune din Australia, sa-si imbunatateasca eficienta operatiunilor feroviare prin Proiectul Pluto.*

SolveIT Software a fost achizitionata de Schneider Electric in august 2012, facand parte, in prezent, din Divizia Industrie a grupului. Romania reprezinta una dintre tarile gazda care vor ajuta Divizia Industrie la integrarea SolveIT in grup.

Achizitia SolveIT ajuta Schneider Electric in dezvoltarea solutiilor sale in materie de prognoza, optimizare si modelare in sectoarele de productie miniera, mineraliera, metalifera si in alte sectoare de productie. De asemenea, aceasta achizitie completeaza ofertele curente MES si SCADA ale Schneider Electric pe piata industriala, asigurandu-le clientilor functionalitati imbunatatite.

Agentia Schneider Electric din Chisinau a fost infiintata in anul 2008, fiind coordonata de Schneider Electric Romania.

In prezent, compania are 260 angajati in total, in Romania si Republica Moldova total (215 in Romania si 45 in Republica Moldova).

Schneider Electric estimeaza pentru acest an cresterea afacerilor in Romania, inregistrand o evolutie favorabila in toate segmentele de piata pentru care ofera solutii: cladiri comerciale, energie si infrastructura, industrie, centre de date si rezidential. Aceasta evolutie constanta a companiei inregistrata in ultimii ani are la baza in special zona de solutii de eficienta energetica, intrucat tot mai multe companii, dar si persoane fizice, constientizeaza ca au nevoie de astfel de solutii pentru a reduce consumul si, implicit, facturile la energie electrica si pentru a deveni mai eficiente.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri