Bucurestiul gazduieste pentru prima data Targul de Cariere, in zilele de 22 si 23 noiembrie, iar cei in cautarea unui loc de munca vor avea la dispozitie 2.000 de oportunitati de cariera.

La evenimentul care va avea loc in incinta World Trade Center iau parte 50 de angajatori din toate domeniile, cu o oferta de sute de locuri de munca in servicii, retail, inginerie, financiar, management, IT, precum si in alte domenii. Printre angajatorii participanti la eveniment sunt companiile Unicredit Business Integrated Solutions, Alten, APT, Genpact, Misys, Terapia Ranbaxy si Xerox.

Companiile prezente la standuri cauta in special tineri educati, oferind posturi atat pentru seniori, cat si pentru cei fara experienta de munca. Domeniile cele mai bine reprezentate la aceasta editie sunt financiar-bancar, IT, vanzari, retail, marketing, farmacie-chimie.

De asemenea, sunt la mare cautare vorbitorii de limbi straine, cu un minim background economic sau dispusi sa se dezvolte in aceasa directie.

„Vorbirea limbii engleze a devenit deja o conditie de baza in majoritatea companiilor care vin la Targul de Cariere. La targ prezentam acum joburi pentru vorbitorii de germana, italiana, spaniola, greaca, dar si pentru cei care stapanesc limbi mai rare”, au declarat organizatorii.

Cele mai multe dintre posturi prezentate sunt in Capitala, dar angajatorii vin cu oferte de relocare in mai toate marile orase din tara, cele mai multe propuneri fiind pentru Cluj, Brasov, Craiova si Iasi. De asemenea, mai multe companii propun posturi in strainatate.

Prin intermediul programului Edmundo, prezent la eveniment cu un stand de consiliere, 60 de universitati din strainatate isi prezinta oferta de studii in cadrul Targului de Cariere. Printre destinatiile cele mai accesibile din punct de vedere financiar pentru cei interesati de studiile in strainatate sunt universitatile din Suedia, Olanda, Belgia si Italia, precizeaza organizatorii.

Targul de Cariere a fost orgaizat pentru prima data in Cluj-Napoca, in 2006, iar astazi are la activ peste 80 de evenimente organizate in toate marile orase ale Romaniei si in Chisinau. Peste 18.000 de tineri au fost angajati ca urmare a participarii la evenimentele TdC de pana acum, conform estimarilor angajatorilor participanti.

Aproape jumatate (48,1%) dintre acestia sunt absolventi de studii superioare, in timp ce alti 25,5% sunt in curs de absolvire. 65,3% dintre ei au varsta cuprinsa intre 20 si 30 de ani, iar 67,4% au deja experienta de munca (intre 1 si 7 ani).

Fapte, compania organizatoare a Targului de Cariere, a fost fondata la Cluj in 2006 si mai organizeaza festivalurile Photo Romania, Jazz in the Park si Miraje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri