Auzim adesea ca sistemul educational romanesc are nevoie de mai multa interactiune intre studenti si mediul economic, insa asta nu inseamna ca se schimba multe lucruri in invatamant. In acest sens, AmCham Romania a derulat un proiect prin care 11 studenti au avut ocazia sa devina "umbra" unor manageri de top timp de o saptamana, experienta in urma careia tineri afirma ca le este mai clar ce vor sa faca in viata, iar unii chiar au fost angajati in companii.

Concret, din peste 220 de tineri din tara si de peste hotare au fost alesi 11 studenti care au petrecut cate o saptamana in doua companii de top, unde au urmarit activitatea unor personaje cheie din firme, precum directori financiari sau directori executivi.

Proiectul a fost structurat astfel incat pe langa saptamanile de „shadowing” tinerii sa participe la activitati si seminarii organizate de Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania). In timpul stagiului, participantii au beneficiat de o bursa de 500 de euro.

De asemenea, cei 11 studenti au finalizat redactarea unei lucrarii intitulate „Romania in 2022“, prin care isi propun sa contribuie la schimbarile de care Romania are nevoie.

"In cadrul programului am invatat sa ne vindem, sa ne promovam, sa ne scoatem valorile la inaintare. In urma interactiunii cu managerii am reusit sa determin care sunt cele mai bune decizii pe care trebuie sa le iau la angajare, iar acum stiu unde vreau sa ajung", a explicat Monica Moisin, intern la Dentons (fost Salans) si UPC.

Bogdan Ion, country managing partner, EY Romania si Republica Moldova, a luat parte la program si a declarat ca partea cea mai interesanta a proiectului "Become a leader!" este interactiunea care are loc intre student si managerii din companie, "care in mod normal nu este disponibila acestora la nivel de leadership".

"In urma cu 15 ani, cand am absolvit, nu existau astfel de oportunitati, iar provocarea era sa identificam acele firme carora le puteam trimite aplicatii, dar nu se punea problema de o astfel de interactiune. Cheia a fost exact interactiunea cu managerii de top, in sedinte strategice, operationale sau de dezvolare a businessului", a precizat Ion.

Daca unii dintre tinerii au invatat cum sa isi puna in evidenta calitatile pentru a isi gasi un loc de munca potrivit, altii chiar au fost recrutati de catre companiile in care au petrecut o saptamana.

"Eu am facut shadowing in cadrul companiei Microsoft, unde am si fost angajata", a declarat Simona Adam.

In proiect au fost implicati membri ai AmCham Romania, printre care PRAIS Corporate Communications, Citibank, Dentons (fost Salans), EY, Hewlett-Packard, General Electric, Intel Corporation, Microsoft, PwC, Oracle, Raiffeisen Bank, UPC.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri