Tinerii studenti ar trebui sa incerce sa invete chiar si atunci cand nu le place deoarece cu cat mai mult atunci cand esti mic, cu atat iti deschizi orizonturile, a declarat pentru wall-street.ro, Carlos Contreras, director pentru educatie in cadrul Intel Corporation SUA.

Contreras a absolvit cursurile de inginerie din cadrul Universitatii din Arizona, iar apoi si-a inceput cariera ca inginer de procese in cadrul diviziei de produse de hartie a Procter&Gamble. In cadrul celui mai mare producator din industria de bunuri de larg consum, managerul se ocupa de productia de prosoape de hartie si de hartie igienica pentru Costa de Vest a SUA.

„Am fost profesor timp de un an la scoala generala ceea ce ma ajuta foarte mult acum. Si cred ca oamenii trebuie sa faca ceea ce le place si ceea ce sunt intersati pentru ca daca petreci 8-9 ore pe zi intr-un loc care nu iti place ar trebuie sa te reorientezi. Eu am facut lucruri care mi-au placut, care au facut schimbari in cariera. Cred ca tinerii studenti chiar daca invata lucruri care nu le plac ar trebui sa incerce sa incerce sa descopere aceste lucruri, pentru ca, cu cat inveti mai mult cand esti mic, cu atat iti deschizi orizonturile, iti deschizi usi. S-ar putea sa crezi ca nu esti bun la ceva si, de fapt, sa realizezi ca te pricepi”, explica Contreras.

Managerul a absolvit cursurile de MBA in finante ale Thunderbird American Graduate School of International Management, iar la Intel, cel mai mare producator mondial de microprocesoare, a lucrat in zona de finante timp de zece ani. Apoi a devenit manager regional pe educatie in departamentul de corporate affairs al companiei.

In prezent se ocupa de dezvoltarea strategiei pentru invatamant a Intel pentru Statele Unite. Intel a investit in ultimii zece ani aproximativ un miliard de dolari in programe pentru educatie, compania alocand anual circa 100 de milioane de dolari pentru programe si softuri care sa schimbe modul traditional de predare si invatare din scoli si universitati.

Afla mai multe din textul: Manager Intel SUA: In 3-5 ani, va fi mai important sa intelegi ce poti face cu informatiile, decat sa le stii pe de rost

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri