Cel putin 250 de milioane de copii din lume (dintr-un total de 650 de milioane) cu varsta specifica scolii primare nu stiu sa citeasca, sa scrie sau sa faca exercitii de matematica de baza. Asta este concluzia alarmanta a unui raport despre nivelul educatiei si analfabetism publicat de Organizatia Natiunilor Unite (ONU), potrivit Huffington Post.

Astfel, 130 de milioane de elevi din clasele primare nu detin minimul necesar de cunostinte si aproape 120 de milioane dintre ei au petrecut putin timp sau deloc intr-o sala de clasa. In plus, in lume exista 57 de milioane de tineri care nu merg la scoala.

Acest nivel de analfabetism face paugube in bugetele guvernelor. Echipa de cercetare a calculat ca cei 250 de milioane de copii analfabeti din intreaga lume inseamna o pierdere de aproximativ 129 de miliarde de dolari anual pentru guverne.

Un reprezentant ONU a spus ca aceasta "criza de invatare" la nivel global este cauzata in principal de o lipsa de profesori bine pregatiti, mai ales in zonele sarace.

In o treime din tarile analizate, mai putin de 75% din profesorii de scoala primara au fost instruiti pentru a indeplini standardele nationale. "Avem nevoie de 5,2 milioane de profesori pana in 2015 si trebuie sa lucram mai mult pentru a sprijini copiii cu acces la educatie universala, gratuita si de calitate", a declarat un reprezentant UNESCO.

Potrivit raportului, asigurarea unei educatii egale si de calitate poate creste produsul intern brut al unei tari cu 23% pe cap de locuitor in 40 de ani. Dar studiul dezvaluie ca este de asteptat ca jumatate din copiii la nivel global sa nu ajunga intr-o sala de clasa, din care doua treimi sunt fete din state arabe si Africa Subsahariana.

In plus, 57 de milioane de oameni (42%) din populatia fara educatie scolara din lume locuiesc in zone de conflict. In 14 tari, printre care Afganistan, China, Congo, Somalia, Sudan si Tanzania, in 2011, peste 1 milion de copii nu erau incadrati intr-o scoala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri