Orange Romania, cel mai mare operator de telecomunicatii de pe piata locala, crede in dezvoltarea voluntara a angajatilor si, din acest motiv, a eliminat obligativitatea participarii la programe.

Astfel, compania telecom pune la dispozitia angajatilor o serie de trainiguri, insa fara a-i obliga sa participe, exceptand programele functionale.

"Conteaza valoarea pe care o dau angajatii programului pe care il faci. Ca ai un euro sau 100 euro, ai un buget, intrebarea este daca te uiti la aprecierea angajatului. Daca faci programe pe care oamenii nu le folosesc, le faci degeaba. (...) Noi nu mai avem demult programele de training obligatorii, dezvoltarea este voluntara. Daca vor se inscrie o pot face, daca nu nu. Noi nu ii obligam, este important sa aleaga daca vor sau nu, pentru ca nu poti sa inveti pe nimeni nimic daca nu vrea", a aratat Ioana Marcu, directorul de resurse umane al companiei.

Operatorul a ramas la un numar constant de circa 2.700-2.900 de angajati in ultimii ani, chiar daca face recrutari importante anual.

Orange Romania primit recent certificarea Top Employer 2014 din partea Top Employer Institute, compania fiind astfel recunoscuta pentru al doilea an consecutiv ca angajator de top la nivel european si in Romania. Orange este singura companie de telecomunicatii din Romania care obtine aceasta certificare.

Veniturile inregistrate de Orange Romania in trimestrul al patrulea al anului 2013 au fost de 244 milioane de euro. Pentru 2013 veniturile companiei au totalizat 934 de milioane de euro, in crestere cu 1,8% fata de veniturile inregistrate in 2012, pe baza comparabila.

Citeste aici interviul integral cu Ioana Marcu, directorul de resurse umane al companiei Orange.

Sursa foto: Training, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri