Constantin Lefter, un doctorand al Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava (USV), a castigat o bursa de excelenta pentru stiinta si inginerie oferita de Guvernul Frantei cu o tema de cercetare multidisciplinara in scopul fabricarii unor noi tipuri de dispozitive nanoelectrice.

Doctorandul Universitatii sucevene, in co-tutela cu Universitatea "Paul Sabatier III" din Toulouse, se afla printre cei 43 de castigatori ai burselor de excelenta Eiffel oferite in acest an de Guvernul francez, pentru stiinta si inginerie, potrivit reprezentantilor Universitatii "Stefan cel Mare" Suceava,.

1.400 euro pe luna

Sursa citata precizeaza ca acest grant permite castigatorului un stagiu de 10 luni la universitatea franceza partenera cu o bursa lunara de 1.400 de euro, alaturi de alte beneficii, printre laureatii din acest an aflandu-se doar doi doctoranzi romani.

"Tema de cercetare propusa are un puternic caracter multidisciplinar combinand elemente de inginerie electronica cu elemente de fizica si chimie. Exploatand nevoia continua de miniaturizare a componentelor electronice, proiectul exploreaza proprietatile electrice ale materialelor cu tranzitie de spin in scopul fabricarii unor noi tipuri de dispozitive nanoelectronice", se precizeaza in comunicatul USV, potrivit Mediafax.

Constantin Lefter a absolvit programul de licenta in electronica aplicata de la Universitatea suceveana ca sef de promoție si se afla in cel de-al doilea an al programului doctoral de inginerie electronica sub coordonarea profesorilor Adrian Graur din Suceava si Azzedine Bousseksou din Touluse.

Sursa foto: Vedere cu Turnul Eiffel/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri