Daca ti-ai gasit un loc de munca si ai reusit sa ti-l si pastrezi mai mult de un an de zile, inseamna ca deja ai experienta de munca. wall-street.ro iti prezinta cinci lucruri pe care ar fi trebuit deja sa le inveti in primul an de activitate, scrie Business Insider.

1. Nu mai esti un proaspat absolvent
Trebuie sa inveti sa renunti la replica “tocmai am absolvit…”. Poti fi mandru in continuare de educatia si practica de care ai beneficiat, Intre timp ai invatat ce sa faci si ce sa nu faci, asa ca este momentul sa nu te mai ascunzi dupa zilele de absolvire.

2. Evalueaza-te inainte de marea evaluare
Inainte de evaluarea primului an de activitate, analizeaza evaluarile anterioare ale angajatorului si ia-ti notite. Urmareste ce ai facut bine, in ce privinte ai fost criticat si ce poti imbunatati. Avand toate aceste date la dispozitie este o demonstratie a progresului tau si arata ca urmaresti serios o promovare.

3. Cunoaste-ti colegii
Dupa un an de munca, ar trebui sa stii mai multe despre colegii tai decat numele si functia acestora. Poti intelege deja care sunt stilurile lor de lucru, iar la fel de important este sa fii atent la povestirile legate de activitatile si pasiunile lor.
O relatie buna cu colegii, nu doar cu seful, iti poate deschide oportunitati pentru proiecte si mai importante.

4. Mentorii sunt oameni extraordinari
Acestia sunt cu adevarat oameni deosebiti. Gandeste-te de cate ori le-ai adresat intrebari sau te-au asistat in proiecte. Chiar daca nu ai avut un mentor propriu-zis, sigur o persoana ti-a fost alaturi. Asigura-te ca ii multumesti acelei persoane ori de cate ori te intalnesti cu ea, mai ales ca aceasta va continua sa fie o resursa buna, chiar daca vei lucra pe alta pozitie.

5. Nu lua parte la rautatile colegilor
Oamenii nu sunt intotdeauna draguti, sigur stii cum te simti atunci cand se vorbeste despre tine sau cand altii isi asuma laudele muncii tale. Asta nu inseamna ca trebuie sa cobori stacheta. Ambitia te va ajuta sa devii un lider de succes, asa ca ideal este sa alegi mereu sa nu iei parte la rautatile colegilor.

Sursa foto: Mentor si angajat tanar, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri