Ministerul Culturii (MC) organizeaza un concurs de angajare a unui manager pentru Biblioteca Nationala a Romaniei. Candidaturile cu planurile de management si dosarele de concurs pot fi depuse pana pe 17 iunie, potrivit site-ului MC.

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro miercuri, 28 mai.

In prezent, Biblioteca Nationala a Romaniei este condusa de directorul general Elena Tirziman, care si-a inceput mandatul in 2007, au declarat reprezentantii institutiei culturale.

Ministerul Culturii a anuntat, miercuri, pe site-ul sau oficial, ca va organiza, la sediul sau din Bucuresti, concursul pentru desemnarea noului manager al Bibliotecii Nationale a Romaniei, in conditiile in care mandatul Elenei Tirziman expira.

Concursul va fi organizat in conformitate cu prevederile Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 189/2008 privind managementul institutiilor publice de cultura, cu modifcarile si completarile ulterioare, ale Hotararii Guvernului nr. 1301/ 2009 pentru aprobarea Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a concursului de proiecte de management, Regulamentului-cadru de organizare si desfasurare a evaluarii managementului, Modelului-cadru al caietului de obiective, Modelului-cadru al raportului de activitate, precum si modelului-cadru recomandat pentru contractele de management, pentru institutiile publice de cultura, potrivit Mediafax.

Cum trebuie sa fie noul manager

Conditiile de participare la concursul de management sunt urmatoarele: candidatul trebuie sa aiba cetatenia romana sau a unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene si domiciliul in Romania, sa aiba capacitate deplina de exercitiu, sa aiba studii universitare de licenta absolvite cu diploma de licenta sau echivalenta in domeniul fundamental de ierarhizare, sa aiba vechime in specialitatea studiilor de minimum cinci ani si experienta in management de minimum trei ani sau pregatire in management.

De asemenea, este important ca cel care candideaza pentru functia de manager al Bibliotecii Nationale a Romaniei sa aiba studii postuniversitare de biblioteconomie sau cursuri de biblioteconomie, sa nu-i fi incetat contractul individual de munca, raportul de serviciu sau contractul de management pentru motive imputabile in ultimii 4 ani, sa nu fi suferit condamnari penale si civile pentru fapte ce l-ar face incompatibil cu functia pentru care candideaza, sa nu detina o functie de conducere la o alta institutie din Romania, nu a implinit varsta legala pentru pensionarea pentru limita de varsta si cunoaste limba romana, scris si vorbit.

Astfel, in perioada 18 iunie - 19 iunie, se va face selectia dosarelor, intre 20 iunie si 30 iunie se vor analiza planurile de management (prima etapa), iar, intre 1 iulie si 4 iulie, se vor sustine planurile de management in cadrul interviului (a doua etapa).

Dosarele de concurs si planurile de management se depun la sediul Ministerului Culturii, pana pe 17 iunie, ora 16.00. Regulamentul concursului si caietul de obiective se pot obtine de la sediul Ministerului Culturii sau de la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, dar se pot descarca si de pe pagina oficiala de internet a Ministerului Culturii, www.cultura.ro.

Biblioteca Nationala a Romaniei are ca misiune identificarea, dezvoltarea, organizarea, conservarea, cercetarea, comunicarea si punerea in valoare a patrimoniului documentar national, precum si a fondului Romanica, ce reuneste documente aparute in strainatate, referitoare la Romania si la poporul roman, publicatii ale autorilor romani aparute in strainatate in orice limba, publicatii in limba romana ale autorilor straini aparute in strainatate, se arata pe site-ul institutiei. De asemenea, Biblioteca Nationala a Romaniei organizeaza Depozitul Legal, principala sursa documentara in ceea ce priveste cunoasterea culturii si civilizatiei romanesti si asigura accesul liber la colectiile sale - parte esentiala a memoriei poporului roman - atat generatiei de azi, cat si celor viitoare, in scop de educare, cercetare, studiu si informare.

Vrei sa afli cele mai noi provocari si tendintele anului in domeniul resurselor umane? Stii care sunt cei mai importanti factori care influenteaza acest sector? Vrei sa fii la curent cu noutatile din piata muncii? Inscrie-te la cea de-a treia editie a conferintei HR 2.0, eveniment organizat de wall-street.ro miercuri, 28 mai.

Sursa foto: Conceptul Management/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri