Centrul de tehnologie al Deutsche Bank din Europa Centrala si de Est, deschis la Bucuresti, a atras pana acum interesul a 1.000 de specialisti romani in IT, a spus Iulia Cirmaciu, head of HR la Deutsche Bank Global Technology Center in cadrul conferintei HR 2.0: tendinte si provocari in 2014 pe piata muncii, organizat de wall-street.ro in parteneriat cu Signal Iduna, compania de recrutare Lugera si casa de avocatura PeliFilip.

"Bucurestiul a fost ales pentru mai multe motive, pool-ul de specialisti in zona de IT fiind unul dintre ele. Vrem sa avem in jur de 200 de profesionisti pana la finalul anului si 500 pana la finalul lui 2016. Pana acum am primit 1.000 de CV-uri. In prezent avem 70 de angajati", a spus Iulia Cirmaciu.

Potrivit acesteia, procesul de recrutare pentru un post in cadrul centrului de tehnologie dureaza minim doua saptamani. Oferta salariala este cuprinsa intre 1.500 si 2.000 de euro pe luna, potrivit declaratiilor anterioare ale reprezentantilor DB Global Technology. Pentru aceste joburi au aplicat si persoane din alte zone din tara, care au decis sa se relocheze in Bucuresti, dar si persoane care s-au reintors in tara dupa ce au lucrat in strainatate.

"Incercam sa fim cat mai creativi pentru a trezi interesul specialistilor in IT, care, dupa cum stim, nu sunt foarte activi pe piata muncii. Astfel, datele arata ca 35% din IT-isti nu si-au cautat niciodata un job. De aceea, lucram cu parteneri pe zona de recrutare, avem career days, mergem si pe recomandari din partea celor care se afla deja in companie. Am initiat discutii si cu facultatile de specialitate din Romania, ne propunem sa avem cat mai multe proiecte cu studentii romani ai facultatilor tehnice", a completat Cirmaciu.

Aceasta a mai subliniat ca exista totusi pozitii greu de acoperit, intrucat piata este una deosebit de dinamica, cererea se schimba in functie de proiecte si anumite tehnologii sunt mai cautate in aceasta perioada. "Candidatii din generatia mai tanara pe care ne propunem sa-i atragem si sa-i integram se uita in special la mediul de lucru, flexibilitate, certificarile pe care le pot obtine, tehnologiile folosite", a precizat Iulia Cirmaciu.

Investitia in DB Global Technology s-a ridicat la 10 milioane de euro. Deutsche Bank va primi pentru acest centru 15,6 milioane de euro prin schema de ajutor de stat, iar pana in 2016 investitia totala va ajunge la 39 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Finantelor Publice.

Deutsche Bank este prezenta pe piata din Romania din anul 1998 si ofera produse si solutii personalizate pentru clientii bancii corporative si ai bancii de investitii, servicii de tranzactii bancare pentru clienti corporativi si institutionali, precum si servicii de private ban-king pentru clientii persoane fizice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri