CIT Grup, primul magazin IT discount din Romania si totodata cel mai mare magazin specializat in comercialiarea de produse reconditionate (refurbished) de pe plan local, cu afaceri care s-au apropiat anul trecut de pragul de 4 milioane de euro, este in plin proces de recrutare a unor agenti de vanzari, pentru care sunt dispusi sa ofere salarii foarte atractive.

Intr-un interviu acordat wall-street.ro, reprezentantii magazinului IT din vestul tarii sustin ca acestia ofera si salarii de peste 5.000 de lei net pe luna, pentru agentii de vanzari cu minim trei ani de experienta, daca acestia reusesc sa isi atinga targetul de vanzari. “In momentul de fata CIT Grup numara circa 30 de angajati, doua treimi fiind agenti de vanzari. Un agent de vanzari cu un minimum de experienta de trei ani de zile poate castiga lunar si peste 5.000 de lei net, bani obtinuti in urma comisioanelor primite ca urmare a contractarii de noi clienti”, a declarat Dan Iliescu, CEO-ul CIT Grup.

Acesta a subliniat ca lunar compania primeste intre 50 si 60 de CV-uri, insa cu greu reuseste sa gaseasca angajati dornici de lucru si care sa faca performanta in vanzari.O mare problema pe care au identificat-o reprezentantii companiei este numarul scazut de specialisti pe care il pot gasi in Timisoara. “Vrem sa ne extindem activitatea, insa ne lovim de o problema cel putin ciudata. In Timisoara nu mai sunt magazine specializate in IT, iar noua ne este foarte dificil sa gasim oameni cu adevarat dedicati. Bucurestiul este o optiune serioasa de a ne dezvolta activitatea. Reusim cu greu sa angajam un singur om o data la 3 luni, practic din 180 de CV-uri primite, unul singur sa fie angajat”, a aratat managerul CIT Grup in varsta de 31 de ani.

Potrivit acestuia daca ar gasi inca 20 de angajati pe vanzari in domeniul IT in Timisoara nu ar mai fi nevoiti sa deschida birouri si in Capitala. “In Bucuresti salariul unui agent de vanzari ar putea fi cu 20-25% mai mare decat in Timisoara”, crede Dan Iliescu, CEO al CIT Grup.

Trebuie sa citesti si Au inceput cu 500 de marci, iar astazi fac milioane de euro din vanzarea de calculatoare reconditionate

Iliescu a mai precizat ca nu cauta doar angajati cu experienta ci si tineri pasionati de IT si care vor sa faca performanta in vanzari de calculatoare si echipamente de calcul. “Sunt multi tineri care vin si care pun aceeasi intrebare «Cat imi dati?». Este complet gresita abordarea, dar asta este mentalitatea tanarului angajat din Romania. Intrebarea noastra fireasca este ce stii sa faci pentru o anumita suma? Si de aici motivul pentru care ne este greu sa gasim oameni dedicati”, a precizat Dan Iliescu.

In completare, proprietarul CIT Grup a adaugat ca printre principalele calitati pe care un viitor angajat al companiei ar trebui sa le aiba se numara cunostinte de IT, sa fie pasionat si nu neaparat sa fie absolvent al unei institutii de invatamant superior, dar sa fie dedicat muncii prestate. Dan Iliescu a mai subliniat ca un agent de vanzari cu experienta realizeaza zilnic la CIT Grup intre 5 si 35 de comenzi, iar comisioanele rezultate in urma parteneriatelor sunt lunar de ordinul “sutelor de euro”.

Planurile CIT Grup: In trei ani ajungem la 10 mil. de euro

Cu peste 1.500 de facturi incheiate pe luna si afaceri care anul trecut s-au incheiat aproape de pragul de 4 milioane de euro, CIT Grup are planuri mari pe piata calculatoarelor reconditionate. “Vrem sa depasim pragul de 5 milioane de euro in acest an, iar piata ne va sustine cresterea. Este un domeniu care nu a cunoscut criza. Ceea ce ne-a facut sa inregistram cresteri de 30-35% a fost si strategia de a ajuta si alte companii mai mici sa se dezvolte, prin crearea de magazine online. Am investit continuu in dezvoltarea logistica, a sediului si optimizarea operatiunilor (…) Targetul nostru este ca in trei ani de zile sa ajungem si sa depasim pragul de 10 milioane de euro”, a declarat Dan Iliescu in interviul acordat wall-street.ro.

Principalul motor de sustinere al business-ului este reprezentat de zona de distributie si de segmentul B2B, ambele acoperind circa 90% din totalul vanzarilor CIT Grup. Printre principalii clienti ai CIT Grup se numara companii multinationale importante, dar si jucatori locali activi, printre care Mc Donald’s, Ericcsson, Petrom, FAN Courier, Arabesque sau Bricostore.

Principalii concurenti ai CIT Grup la nivel local sunt Multiplan (Tg. Mures), Interlink sau Madd Computers.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri