Unul dintre cei mai reputati medici din Marea Britanie, profesorul John Ashton, cere ca tara sa sa treaca la saptamana de lucru de patru zile pentru combaterea nivelului ridicat de stres, cresterea timpului petrecut in familie sau pentru mai mult sport si reducerea somajului, relateaza The Guardian, citat de Mediafax.

In opinia sa, reducerea saptamanii de lucru ar ajuta la rezolvarea unor probleme medicale precum tensiunea arteriala ridicata si afectiunile mentale asociate cu munca in exces sau lipsa acesteia.

Ashton, presedinte al Faculty of Public Health din Marea Britanie, considera ca saptamana de lucru de cinci zile ar trebui eliminata pentru a pune capat "distributiei gresite a muncii", care afecteaza sanatatea oamenilor.

"Cand te uiti la modul in care ne dirijeaza viata, stresul la care sunt supusi oamenii, presiunea timpului si concediile medicale, sanatatea mintala este o problema majora. Ar trebui sa adoptam saptamana de lucru de patru zile, pentru ca o parte din oameni muncesc prea mult, iar altii nu au locuri de munca", a spus Ashton. El a aratat ca munca este incorect distribuita.

"Pauza de pranz a disparut. Oamenii mananca doar un sandwitch la birou si continua sa munceasca", a adaugat seful a 3.300 de experti in sanatate publica, care se ocupa de probleme precum obezitatea, excesul de alcool si fumatul, deseori asociate cu saracia, somajul si conditiile improprii de locuit.

"Avem nevoie de saptamana de lucru de patru zile pentru ca oamenii sa se bucure de viata lor, sa aiba mai mult timp pentru familie si poate sa isi reduca tensiunea arteriala, prin mai multe exercitii fizice in ziua libera", a spus medicul, care a lucrat timp de 42 de ani in Serviciul National de Sanatate.

El a dat exemplul familiilor in care ambii parinti sunt angajati si care "trec printr-un cosmar" pentru ca trebuie sa isi potriveasca programele astfel incat sa isi petreaca timp cu copiii lor.

Potrivit datelor oficiale, numarul de ore muncite de britanici este printre cele mai mari din Europa, ceea ce le provoaca stres, o productivitate scazuta si ii face sa intre des in concedii medicale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri