Ministerul Tineretului si Sportului (MTS) a lansat proiectul "Start in cariera – Bune practici europene in consilierea profesionala a studentilor romani", prin care 5.000 de studenti din intreaga tara vor fi consiliati profesional si ajutati astfel sa se integreze pe piata muncii.

Proiectul POSDRU va fi derulat pe 20 de luni. Acesta este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013 "Investeste in oameni!".

"In cadrul acestui proiect vom dezvolta si implementa servicii de consiliere si orientare profesionala pentru un numar de 5.000 de studenti la nivel national, scopul initiativei fiind acela de a facilita insertia pe piata muncii si motivarea tinerilor in vederea continuarii studiilor", a precizat Irinel Ciocioc, Consilier al Ministrului Tineretului si Sportului.

Consilierea studentilor se va realiza in 13 centre de consiliere si orientare profesionala infiintate la nivel national, in principalele centre universitare. Scopul acestor centre si al activitatilor derulate in cadrul lor este formarea cat mai clara a unei opinii asupra activitatii profesionale pe care tinerii o vor desfasura la finalizarea studiilor.

In cadrul centrelor, studentii vor beneficia de sprijin din partea specialistilor in ceea ce priveste: descoperirea propriilor abilitati si competente, luarea deciziilor referitoare la traseul profesional, identificarea oportunitatilor existente pe piata muncii si stabilirea unor obiective profesionale clare si relevante pentru tineri. In plus, studentii vor elabora cu suportul consilierilor un plan de actiune care sa raspunda obiectivelor setate, isi vor pregati CV-ul si scrisoarea de intentie, beneficiind in plus de pregatire pentru interviurile de angajare la care vor lua lua parte.

Mai mult decat atat, studentii vor avea la dispozitie platforma online www.startincariera.ro, pentru a putea explora oportunitatile existente pe piata muncii si pentru a putea aprofunda informatiile primite in cadrul sesiunilor de consiliere.

Proiectul ese derulat de Ministerul Tineretului si Sportului in parteneriat cu European Board of Certified Counselors, SC Lean Project Management Consulting SRL, Uniunea Studentilor din Romania, Siveco Romania, Universitatea „Titu Maiorescu” si Graffitti BBDO.

Citeste si Romtelecom cauta 200 de studenti in practica, pe care ii va plati cu 1.000 de lei net lunar.

Sursa foto: Studenti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri