Olimpicii romani au obtinut o medalie de aur si cinci medalii de argint la a 55-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, care a avut loc intre 3 si 13 iulie, in Cape Town, Africa de Sud.

Medalia de aur a fost obtinuta de Stefan Spataru (laureat cu argint si bronz la ultimele doua editii), elev in clasa a XI-a la Liceul International de Informatica"Tudor Vianu" din Bucuresti. Medaliile de argint au fost cucerite de Simona Diaconu, Paul-Gabriel Musca, Andrei Teodor Andronache, Viorel Andrei Bud, elevi ai Liceului Teoretic International de Informatica din Bucuresti si Ioan-Laurentiu Ploscaru, elev la Colegiul National "Alexandru Lahovari" din Ramnicu Valcea.

Echipa Romaniei a fost condusa de Radu Gologan, profesor universitar doctor al Universitatii Politehnica Bucuresti si a fost insotita de Bogdan Enescu, profesor la Colegiul National "B. P. Hasdeu" din Buzau, in calitate de coordonator al activitatii elevilor. Din partea Societatii de Stiinte Matematice din Romania au participat, ca observatori in juriul Olimpiadei, Mihai Baluna, profesor la Colegiul National „Mihai Viteazul” din Bucuresti si Omer Cerrahoglu, elev la Colegiul National "Gheorghe Sincai" din Baia Mare si multiplu medaliat la aceasta prestigioasa competitie (doua medalii de aur si trei de argint in intervalul 2009 - 2013).

Subiectele la Olimpiada Internationala de Matematica 2014

Subiecte Olimpiada Internationala de Matematica 2014 by Corina Ionel

Editia din acest an a Olimpiadei Internationale de Matematica a reunit 557 de participanti din 105 tari. In mai 2014, lotul olimpic de matematica al Romaniei a cucerit sase medalii, dintre care doua medalii de aur, trei medalii de argint si o medalie de bronz , la a 31-a editie a Olimpiadei Balcanice de Matematica pentru seniori, desfasurata in perioada 2 - 6 mai, in Bulgaria (Pleven).

Sursa foto: Medalie/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri