Peste 2.500 de locuri de munca vor fi create in Romania in urmatorii trei ani pentru tinerii sub 30 de ani, prin lansarea unui program din care fac parte 13 companii. Oportunitatile de job apar in contextul in care in momentul de fata peste 23% din tinerii romani sunt someri.

Locurile de munca vor fi disponibile in marketing, finante, vanzari, manufactura si HR si vor fi generate prin programul "Alliance for Youth", lansat de Nestle in parteneriat cu alte 12 companii prezente in Romania, Adecco, Cargill, Chep, DS Smith, Ernst & Young, Google, Nielsen, Publicis, FM Logistic, Grup Sapte, SPAR BIP si Titan.

Totodata, studentii vor avea la dispozitie 200 de stagii de internship si traineeship in companiile amintite, care vor fi platite cu un salariu "decent", potrivit directorului de HR al Nestle Romania, Gabriella Carello, si vor beneficia de consiliere in cariera.

"Angajam tineri pentru ca au idei proaspete si sunt conectati la realitate. Este vorba de un mix de energie, dorinta de a castiga si conectarea la realitate", a declarat la lansarea programului "Alliance for Youth" directorul general al Nestle Romania, Herve de Froment.

In acelasi timp, psihoterapeutul Alfred Dumitrescu a subliniat ca scoala, cu toate informatiile pe care le ofera, nu ofera de fapt lucruri de baza si ca piata muncii trece printr-o perioada de stagnare. "Avem in fata o lunga perioada de stagnare, toti cei care vor sa faca angajari trebuie sa faca un efort. Cei care ar trebui sa lucreze ne vor plati pensiile", a subliniat Dumitrescu.

Programul "Alliance for Youth" este lansat si la nivelul intregii Europe, din care vor fi implicate 200 de companii. Astfel, peste 100.000 de locuri de munca vor fi create pentru tinerii din Europa, din care 10.000 vor fi generate de grupul Nestle, in contextul in care rata somajului in randul tinerilor la nivelul continentului a atins 23%, ceea ce inseamna ca aproximativ sase milioane de tineri cu varste de pana la 25 de ani sunt fara un loc de munca.

Nestle este un jucator principal in industria alimentara, prezent in 86 de tari, cu un numar de 447 de fabrici si 333.000 de angajati. Compania a intrat in Romania in 1995, iar in prezent are 1.000 de angajati in Bucuresti si in Timisoara, unde se afla fabrica Nestle.

Sursa foto: Tanar care cauta job/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri