Daca vrei sa obtii un loc de munca in strainatate, trebuie sa stii ca 80% dintre angajatorii straini prefera sa angajeze persoane care cunosc o limba straina cel putin la nivel conversational, arata un studiu realizat de platforma de joburi in strainatate, Tjobs.ro.

In plus, 60% dintre ei cer experienta pe domeniul in care se face angajarea, iar 50% sunt preocupati ca noul angajat sa se adapteze la traditiile si obiceiurile din tara/zona in care urmeaza sa lucreze, 35% opteaza pentru candidati cu diploma de specializare, 30% solicita cazier judiciar curat si 20% solicita minim o recomandare de la un fost angajator.

Ce vor romanii cand vaneaza un job in strainatate

Muncitorii necalificati prefera un venit de minim 1.000 de euro, iar personalul calificat prefera un venit dublu, aproximativ 2.000 de euro. Totusi, ambele categorii de candidati prefer sa primeasca cel putin unul din beneficiile cazare, transport sau masa, potrivit Tjobs.ro.

In plus, romanii au preferinte si in privinta tarilor in care vor lucre. Asa ca din 30.000 de aplicari la cele 20.000 de joburi in strainatate in august, 11.000 de romani au aplicat la joburile provenite din Marea Britanie. Germania se afla pe locul doi cu 4.800 de aplicari, urmata de Franta cu 2.800.

In ceea ce priveste ofertele de munca, in august Anglia a condus topul cu 19.000 de pozitii, departe de Germania (peste 5.000), Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000) si Grecia (2.000). Cele mai multe locuri de munca pentru romani in luna august au fost pentru personal medical si sanitar (8.300), hotel/ turism (peste 6.000) si ingrijire batrani (peste 3.500).

Platforma Tjobs.ro are 5 ani de activitate, timp in care a inregistrat 2.1 milioane de aplicari la joburi in strainatate, 810.000 de oferte de munca pentru romani si 300.000 de utilizatori.

Sursa foto: Candidat la un job/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri