Oamenii au o abilitate innascuta - lipsa de onestitate. A fi capabil de a-i manipula pe cei din jurul nostru este o trasatura cheie de supravietuire pentru animalul social care suntem. Un studiu din 1999 facut de psihologul Robert Feldman de la Universitatea din Massachusetts a aratat ca cei mai populari adolescenti (elevi de liceu) au fost si cei mai eficienti mincinosi.

Iata cateva modalitati prin care poti descoperi inselaciunea sau manipularea sau minciuna, atunci cand de ele se face vinovat un coleg sau un angajat al companiei din care faci parte.

"Inchisorile sunt pline de mincinosi rai", spune psihologul Charles Ford, autor al cartii Lies! Lies! Lies !. "Mincinosii patologici nu se pot opri din a minti, asa ca spun o multime de minciuni mici si ajung sa fie prinsi", spune el. Asadar, daca insiruie la repezeala tot felul de motive, la un moment dat se incurca. Pune-l sa repete ce a zis cu scuza ca nu ai fost atent si vei observa intotdeauna ca devine incoerent.

Citeste articolul integral pe cariereonline.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri