Costul redus cu forta de munca a fost unul dintre principalele motive pentru care Pfizer a decis sa investeasca in capacitatile de ambalare din Romania, acesta fiind la o treime fata de nivelul din statele din care provin produsele, a declarat Nolan Townsend, country manager al Pfizer Romania, potrivit Mediafax.

"Noi ne extindem capacitatile de ambalare aici in Romania. Daca ne uitam la costul mediu al fortei de munca, acesta reprezinta o treime din costul fortei de munca din tarile de unde aducem produsele. Si predictibilitatea mediului de afaceri este foarte importanta. O investitie in productie este o investitie pe termen lung, deci trebuie sa fii sigur ca industria e previzibila si va fi o prioritate pentru stat. Daca te uiti la costuri, Romania e convingatoare, dar in materie de predictiibilitate lucrurile nu stau la fel de bine. Trebuie sa ai incredere ca piata unde investesti are o predictibilitate puternica, astfel se va ajunge la o situatie dificila dupa 5 ani", a declarat Townsend.

Recent, compania americana Pfizer a anuntat investitii de 5,4 milioane de dolari in linia de ambalare a fabricii de suplimente alimentare Ferrosan, pe care o detine la Cluj-Napoca, si transfera aici produse din Danemarca si Italia. El a aratat ca in prezent la Ferrosan sunt ambalate produse eliberate fara prescriptie medicala, iar Pfizer are in vedere extinderea afacerii, dar pentru asta este nevoie de predictibilitate in mediul de afaceri.

Potrivit lui Townsend, 90% din produsele de la Cluj merg la export, in special in Rusia, Asia si Orientul Mijlociu, dar si in UE. Ferrosan face parte din reteaua globala de productie si aprovizionare Pfizer si are, in prezent, o capacitate de ambalare de 6 milioane de cutii pe an folosind echipamentele de ambalare existente, iar intentia companiei este de a creste aceasta capacitatea in urmatorii 3 ani.

Investitiile Pfizer vizeaza de asemenea extinderea spatiului de depozitare a materiilor prime, materialelor de ambalare si produselor finite. Finalizarea lucrarilor este estimata pentru finalul lunii martie a anului viitor, iar investitia totala este de 5,4 milioane de dolari.

In 2011, Pizer a cumparat, de la fondul Altor, compania daneza Ferrosan Consumer Healthcare, prezenta in Romania printr-o unitate de productie de suplimente alimentare si activitati de distributie la Cluj. Producatorul american Pfizer ocupa locul cinci pe piata farmaceutica romaneasca, cu o cota de piata de 5,1% la finele trimestrului al doilea, potrivit Cegedim.

Sursa foto: Medicamente, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri