1. Verificarea constanta a contului de Facebook

1. Verificarea constanta a contului de Facebook

In timp ce pierzi timpul pe Instagram sau te mai uiti pe newsfeed-ul tau de Facebook, te distragi de la ce trebuie sa realizezi in ziua respectiva. “Foloseste un serviciu care blocheaza un anumit site pentru a te tine deoparte de a-ti accesa conturile personale atat pe calculatoarele cat si pe dispozitivele mobile pe care le ai la tine,” recomanda Annaliese Henwood, specialist in content marketing la Virtual Force Inc.

Sursa foto: Shutterstock/Facebook

2. Statul pana tarziu, dupa program

2. Statul pana tarziu, dupa program

Dedicarea este cruciala pentru a face o treaba buna la munca, insa statul pana tarziu te poate duce la epuizare, ne avertizeaza Henwood. “Nu veni la munca foarte devreme si pleca foarte tarziu cand nu este necesar. Daca poti sta dedicat in timpul orelor de program, ar trebui sa fie usor sa iti termini treburile si sa nu fii nevoit sa stai peste program.”

Sursa foto: Shutterstock/Angajat dependent de munca

3. Lipsa unei liste cu prioritati

3. Lipsa unei liste cu prioritati

Chiar daca ai incredere ca iti vei aminti fiecare sarcina pe care o ai de facut, uiti ceva foarte important din ziua respectiva. “Chiar si cu o memorie foarte buna, tot vei avea probleme in a mentine o prioritizare adecvata. Vei rata cateva sarcini sau vei esua sa le faci pe cele mai importante in dauna altora mai putin relevante. In schimb, sugerez sa folosesti o aplicatie care iti urmareste sarcinile pentru a sti ce ai facut in functie de importanta.”

Sursa foto: Shutterstock/Lista de prioritati

4. Ratarea pranzului

4. Ratarea pranzului

Toata lumea are zile in care rateaza maza de pranz. Totusi, daca aceste zile se repeta, risti sa fii epuizat si neproductiv. Gaseste-ti timp sa mananci ceva in fiecare zi, dar asigura-te ca alimentele iti ajuta corpul, si nu te trag inapoi. “Mananca pranzul, dar evita orice mancare nesanatosa. Daca vei manca prea mult sau alegi ceva nesanatos, risti sa ai parte de efectul contrar pranzului si anume sa devii letargic.”

Sursa foto: Shutterstock/Pranz intre oameni de afaceri

5. Esti introvertit

5. Esti introvertit

Colegii tai nu trebuie sa devina neaparat cei mai buni prieteni ai tai, dar este important sa interactionezi si sa formezi relatii cu ei. “Iti poti pierde scopul si motivarea daca stai izolat in spatiul tau. Te va face sa te simti singur si sa ai o stare de spirit care iti va afecta productivitatea. Iti sugerez sa gasesti momente in care sa interactionezi cu colegii tai, atat in pauza, cat si in timp ce stai la o cafea.”

Sursa foto: Shutterstock/Femeie de afaceri obosita

6. Nu ceri ajutor

6. Nu ceri ajutor

“Va veni un timp cand te vei lovi de o piedica in drumul tau catre sarcina finala. Daca te-ai blocat pe o sarcina, nu incerca sa o rezolvi singur si sa risti sa o dai in bara. Cauta ajutor la colegii tai, la sefii tai, iar ei vor fi incantati sa te ajute.”

Sursa foto: Shutterstock/Om de afaceri ganditor

Sursa foto: Shutterstock.com/Tineri la birou