1. Vanzatorii de hot-dog

1. Vanzatorii de hot-dog

Vanzatorii de hot-dog-uri sunt rareori priviti cu seriozitate de cei care trec in fiecare zi pe langa ei sau chiar si de cei care cumpara produsul in drum spre munca sau scoala. Insa nu e chiar atat de usor. Trebuie sa tina pasul cu numeroasele norme de siguranta si sanatate, trebuie sa respecte regulile in ceea ce priveste depozitarea alimentelor si locurile in care isi pot practica meseria. Insa cu o strategie bine pusa la punct, vanzatorii de hot-dog-uri pot avea un venit anual de 30.000 dolari pe an, iar in functie de cerere, cum ar fi intr-un oras populat precum New-York-ul , vanzatorii ating chiar si targetul format din 6 cifre.

Sursa foto: Shutterstock/Stand de hot-dog-uri

2. Muncitorii la salubrizare

2. Muncitorii la salubrizare

Cei care presteaza servicii de salubrizare pot ajunge la venituri 60.000 dolari per an, insa venitul normal este 43.000 de dolari. Chiar daca educatie nu este un factor principal, sunt necesare anumite abilitati, precum carnetul de conducere al unui camion sau, in unele cazuri, licenta de conducere a unui stivuitor. Cu toate ca prestarea de servicii de salubrizare este cateodata desconsiderata, aceasta meserie este atat de importanta pentru societate incat profesionistii in gestionarea deseurilor isi merita cu prisosinta salariile bune.

Sursa foto: Shutterstock/Muncitor la salubrizare

3. Degustatorii de inghetata

3. Degustatorii de inghetata

Degustatorii de inghetata sunt angajati de companiii de produse lactate pentru a testa diferite arome de inghetata si pentru a ajuta la crearea altora. Angajatii din acest domeniu fac o avere de 56.000 de dolari per an si pot ajunge la o cifra mult mai mare, in functie de compania care ii angajeaza.

Sursa foto: Shutterstock/Inghetata

4. Conductor de tren

4. Conductor de tren

In aceasta categorie intra conductorii de tren, metrouri si tramvaie. Diploma de liceu este singurul document de care ai nevoie pentru practicarea acestei meserii si un training de o luna pentru a fi calificat. Odata licentiat, poti practica meseria in orice oras, fara a mai fi nevoie de training. Salariul mediu variaza intre 58.000 de dolari si 65.000 de dolari per an.

Sursa foto: Shutterstock/Conductor

5. Supervizorii cazinourilor

5. Supervizorii cazinourilor

Multi oameni din aceasta industrie au diplome de studiu, insa aceasta nu este o cerinta, atata timp cat cazinoul iti pune la dispozitie un training specializat. In functie de oras si cazino, managerii de gaming pot castiga intre 60.000 de dolari si 80.000 dolari anual. Responsabilitatea acestora este sa iti explice regulile fiecarui joc, sa se asigure ca toate cerintele sunt respectate si sa supravegheze jucatorii pentru a preveni furtul si trisatul.

Sursa foto: Shutterstock/Cazino

6. Mecanic de lifturi

6. Mecanic de lifturi

Un astfel de mecanic repara de obicei lifturi, scari rulante, trotuare rulante si alte tipuri de ascensoare. Acest job nu necesita prea multe experienta, iar singura diploma ceruta este cea de liceu. Cei mai multi mecanici se specializeaza pe acest domeniu prin ucenicie, deoarece nu exista un training special. In SUA sunt doar 20.000 de mecanici, iar veniturile anuale ale acestora variaza intre 70.000 si 80.000 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock/Mecanici

7. Geografii

7. Geografii

Acest job este destul de putin cunoscut. Asa se face ca sunt aproximativ 1.500 de geografi in SUA. Principala ocupatie a acestora este de a modifica harti si diagrame si de a crea altele noi, in functie de relatia dintre societate si mediu. Salariul lor mediu anual este de 75.000 de dolari per an.

Sursa foto: Shutterstock/Harta

8. Naratorii (voice-over)

8. Naratorii (voice-over)

Artistul voice-over este naratorul din spoturile publicitare, din filme sau din jocurile video. Pentru a practica acest job nu e necesar un training specializat, ci doar cateva cursuri de dictie. Criteriile esentiale sunt, insa, talentul si un demo bun. Un narator voice-over, cu un job stabil, poate castiga 80.000 dolari anual.

Sursa foto: Shutterstock/Microfon

9. Manager de servicii funerare

9. Manager de servicii funerare

Managerul de servicii funerare se ocupa de planificarea intregii ceremonii, inclusiv de imbalsamarea si imbracarea persoanei decedate. Poate fi considerata o meserie morbida, insa daca poti sa treci peste trairile emotionale, poate fi un job banos. Un asftel de manager castiga anual 80.000 de dolari.

Sursa foto: Shutterstock/Servicii funerare

10. Somelierii

10. Somelierii

Somelierii sunt, de obicei, angajati de cele mai exclusiviste restaurante, acestia avand cunostinte dezvoltate in materie de vinuri si in asocierea acestora cu diverse feluri de mancare. Acestia se ocupa de alegerea vinurilor, depozitarea lor si recomandarea acestora clientilor. Exista si un training special pentru aceasta meserie, care dureaza 6 luni de zile. Potrivit Forbes, averea unui somelier poate ajunge pana la 160.000 de dolari per an.

Sursa foto: Shutterstok/Somelier