5. Danemarca

5. Danemarca

In intervalul mentionat Danemarca a oferit romanilor 9.650 locuri de munca pentru care au aplicat 4.026 de romani. Restrictiile pentru muncitorii romani au fost eliminate la 1 mai 2009, acestia beneficiind de aceleasi conditii de munca precum danezii. Daca se ia in calcul un numar de 40 de ore lucrate pe saptamana, salariul minim brut lunar este de 2.080 euro.

Sursa foto: Danemarca, Shutterstock.com

4. Italia

4. Italia

Numarul romanilor care au aplicat pentru un loc de munca in Italia in perioada ianuarie-septembrie a fost mai mare fata de oferta. Astfel, pentru cele 11.008 pozitii s-au inscris 13.626 de candidati. Si Italia a deschis incepand cu ianuarie 2012 piata muncii pentru romani, acestia beneficiind de aceleasi conditii ca si cetatenii italieni, fara sa mai fie necesara obtinerea unei autorizari de angajare.

Sursa foto: Italia, Shutterstock.com

3. Grecia

3. Grecia

Grecia a pus la dispozitia romanilor 20.521 locuri de munca, pentru care s-au inscris insa doar 3.699 de muncitori. Autoritatile elene au ridicat de la 1 ianuarie 2009 restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari.

Sursa foto: Grecia, Shutterstock.com

2. Germania

2. Germania

Aproximativ 260.000 de romani sunt in Germania si cei mai multi sunt bine integrati pe piata muncii, potrivit datelor furnizate de Ambasada Germaniei la Bucuresti. Germania a oferit in primele noua luni ale acestui an 22.236 de locuri de munca pentru care s-au inscris 21.320 romani.

Sursa foto: Germania, Shutterstock.com

1. Marea Britanie

1. Marea Britanie

Marea Britanie este din nou lider in Europa cand vine vorba de ofertarea locurilor de munca. S-a monitorizat o diferenta de peste 68.000 de oferte de munca intre Marea Britanie si urmatoarea tara, Germania, care, anul trecut a oferit cele mai multe joburi romanilor. Domeniile din Marea Britanie in care s-au solicitat urgent si in numar mare personal din Romania sunt urmatoarele: personal medical si domeniul hotel si turism. Si in vanzari s-au inregistrat cereri mai mari decat in anul precedent, iar in domeniul logistica si ingrijire batrani ofertele s-au dublat.

Din ianuarie pana in 31 septembrie 2014 s-au monitorizat peste 90.800 oferte de locuri de munca pentru care s-au inscris 47.806 de candidati.

Sursa foto: Marea Britanie, Shutterstock.com

Sursa foto: Angajatori, Shutterstock.com